lucyas Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam mam problem nie wiecie gdzie sie znajduje czujnik od obrotów? patrzyłem na skrzynie sa tam 2 czujniki jeden od wstecznego drugi pewnie predkosciomierz a od obrotomierza? jest on elektroiczny. Wskaznik mi wariuje czasmi działa czasmi nie co tam moze byc grane? cos na stykach? miał ktoś taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 kurde no.. zastanow sie troszke jak stoisz w miejscu albo trzymasz sprzeglo to skrzynka nie pracuje a obroty sa.. to raczej oznacza ze na skrzynie nie ma co patrzec.. popatrz troche na silnik z tego co sie orientuje to zazwyczaj pod cewke jest podpinany obrotek najlepiej jakbys dorwal ksiazke o twoim samochodzie (albo jak chcesz dokladna porade to jak bys napisal jakeigo masz sunnego rok/silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Nie mam niestety ksiązki o swoim nissanie. Jam jak masz jakiś dostep do takich informacji byłbym wdzięczny, Sunny 1,4 wielopunkt 95r. niepamietam jakie te silniki mają oznaczenie DE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 2 kable idą do cewki 1- stałe 12V 2- zbiera sygnał z rozdzielacza.. czy cos takiego kiedys właśnie w kadecie podłaczałem obrotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 a nie wiecie jak to jest w nissanach sunny 1,4 gaźnik elektroniczny ?nawet jakbym dorwał jakiś schemat to i tak by mi to nic nie dało bo kompletnie nie znam się na elektryce samochodowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.