Gość slimaktlen2 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam z dostępnych mi źródeł doczytałem iż Vmax vanetki(140km/h) ogrnicza przełożenie mostu a nie skrzyni.Pytanie czy ktoś ma lepszą wiedzę na ten temat lub czy ktoś ma na zbyciu(darmocha)most (zajechany oby w jednym kawałku)od vanetki i syrenki.Chciałbym rozebrać oba i porównać czy faktycznie różnią się przełożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nie 140 a producent podaje max 131km/godz. silnik 2.3 D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen2 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 140 to ja jechalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zdecydowanie za szybko Następnym razem proszę przestać przyśpieszać już po osiągnięciu 130 km/godz. :mikolaj: A tak na poważnie to może wystarczy porównać przełożenie tylnego mostu, bez rozbierania tychże? Wtedy wystarczy jakaś literatura ( niestety nie posiadam żadnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen2 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Z chęcią poczytał bym niż rozbierał ale nie dysponuje żadną literaturą i tu jest problem,myśle że uda mi się szybciej załatwić zajechany most niż literature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Występują dwa rodzaje tylnych mostów typ H190A stosunek przłożenia 4,636 przy ilosci zebów Tarczy -51 Wałka Atakujacego- 11. Typ R200V stosunek przełożenia 4,363 przy ilości zębów T-48/WA-11. Ten pierwszy w Serenach z silnikami 1,6 drugi w Vanetkach i Serenach 2,0 benzyna. Do rozebrania tylnego mostu potrzebne są narzędzia specjalistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ja śmigałem serenką z mostem 1.6 i silnikiem 2.0 B oraz 2.0D i zasadniczo stwierdzam że przy 3tys obrotow diesel miał większą prędkość niż benzyniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 w serena 2.3D przy prędkości 130km/h staje się najcichszym samochodem świata - kierowca i pasażerowie stracili słuch ... ja jechałem 145, ale tylko dla próby - bo przez hałas jest takie męczące i przy tym paliwa żre jak smok, że ostatecznie jeździłem równo 90km/h i mogłem nawet radia posłuchać, a spalanie rekordowo 6.25 l / 100km t82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fular Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A mi sie udało rozpędzić mojego zielonego jaszczura do 180km/h nie włączając 5 biegu skala na liczniku się skończyła więc nie było sensu jechać dalej ale pije jak smok przy tej prędkości a silnik to dwulitrowa benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Pewnego razu z górki na autostradzie jechałem 185 km/h, ale nie będę tego powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Też bym już nie próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenas z-1 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 ja swoją syrenkę 2.3D na autostradzie bujłem do 135km/h z siedmioma pasażerami na pokładzie no troche zajeło mi to czasu,a jeżeli chodzi wam o hałas sprawdzie czy macie osłone wygłuszającą pod silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi