Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Jakie i czy wogole jest sens zakladania dystansow 350z

Gość kicanka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Ponawiam temat poniewaz nie mozna uzyskac jednoznacznej odpowiedzi - jakiej szerokosci najlepiej zlaozyc dystanse do tych felg ( foto nizej)? Jak macie zdjecia to bardzo prosze

Tył 25mm, przód 20mm. Ale uważaj ja takie dorobiłam i zacząłem mieć pomimo perfekcyjnej ( a może nie) roboty zakładu bicia na kołach które były wyważone ok.

Generalnie auto wygląda świetnie i nic nie ociera.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

Czy po zastosowaniu dystansów 25mm jest konieczność wymiany szpilek na dłuższe ?!

Szpilki są w dystansie i wchodzą do feli a dystans przykrecasz odrębnymi śrubami.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Gdzie kupujecie te dystanse do Zetek, czy moze gdzies na zamowienie robia?

Jesli 20mm przod i 25mm tyl to czy wszystkie musza miec szpilki? Jakos nie wyobrazam sobie zeby z przodu mogly byc przelotowe z tak krotkimi srubami a zdajsie ze gdzie ktos tak pisal.

EDIT: Tu są ceny spoko widze i robione ze stopu PA6. Czyli dla oryginalnych Raysow na przod max 22mm ze szpilkami a na tyl 30mm ze szpilkami?

http://dystom.pl/pl/p/DYSTANSE-PRZYKRECANE-22mm-66%2C1mm-5x114%2C3-Nissan-200SX%2C-300ZX%2C-350Z%2C-370Z%2C-Almera-Tino%2C-GT-R%2C-Juke%2C-Maxima%2C-Murano%2C-Primera%2C-Qashqai%2C-X-Trail/429

http://dystom.pl/pl/p/DYSTANSE-PRZYKRECANE-30mm-66%2C1mm-5x114%2C3-Nissan-200SX%2C-300ZX%2C-350Z%2C-370Z%2C-Almera-Tino%2C-GT-R%2C-Juke%2C-Maxima%2C-Murano%2C-Primera%2C-Qashqai%2C-X-Trail/431

Edytowane przez GodISmE

Zamierzalem zapodac te dystanse na tor Poznan za tydzien ale niektorzy odradzaja to na tor jak teraz czytam. Jest jakis powod dla ktorego byloby to nie wskazane, niebezpieczne, itp?

Zawsze jest ryzyko ze dystans peknie... ale wydaje mi sie to mało realne ja na wszystkich moich torach je miałem nawet co razem na jastrzębiu bylismy sam dorabiałem 40mm bo mam wązką felge i bez zadnych problemów się obyło

ja mam dystanse Eibach'a i daja rade chyba wychodzi 1000zl za komplet. 15mm przod i 30mm tyl :)

A jezdzisz z nimi po torze? Mi chodzi o tor przede wszystkim, na Poznaniu beda mocne przeciazenia, zwlaszcza na tym dlugim prawym po prostej. Mam troche watpliwosci.

Jeżdżę bokiem często i po winklach wchodzę ostro i nic się nie dzieje na torze nigdy nie byłem Ale jakość Eibacha uważam że bardzo dobra także bralbym :)