Mark Fox Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Witam -problem jest taki nie działają światła awaryjne - ale zwykłe migacze działają Przerywacz normalnie "tyka" światełka migają prawidłowo - przycisk awaryjnych nie wypięty z instalacji ( początkowo myślałem że to właśnie jest przyczyną - montowałem ostatnio nowe radio i myślałem że przy okazji upychania kabli rozłączyłem wtyczkę przełącznika) A i jeszcze jedno - gdzie jest ten cholerny przerywacz - z rysunku wynika że w obudowie kolumny kierownicy - wóz to Sunny sedan 93r 1,4 Dzięki za jakieś porady (dzisiaj powalczę z tym na garażu - zobaczymy co to może być ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 ja bym obstawił włącznik. Wiem że nie zwiera on jakiegos super przekaźnika,tylko jedną i drugą stronę. Jak bardzo powoli będziesz naciskał to najpierw zacznie mrugac lewa strona a potem prawa dopiero. Od tego bym zaczął Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Mark Fox wiesz co ja nie wiem czy przypadkiem awaryjne nie mają swojego bezpiecznika - posprawdzaj bezpieczniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark Fox Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 no więc problem okazał się trywialny - to była złączka przełącznika świateł awaryjnych po wymontowaniu radia "wymiętosiłem" ją i nagle awaryjne zadziałały normalnie - swoją drogą trochę to dziwne - te złącza są zaprojektowane tak że praktycznie nie można ich przypadkowo rozłączyć - więc prawdopodobnie któryś z kabli minimalnie nie kontaktował i wystarczyło tylko poruszać i wszystko gra PS. Janusz_Lublin - tak oczywiście najpierw sprawdziłem bezpiecznik Hazard Lamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.