Gość RAQ6 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam znowu. Mam kolejne pytanie - Strasznie długo grzeje mi się silnik na pewno wiecej jak 10min, góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła, czy to wina termostatu , wzrosło mi też spalanie o około 0,5l. Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - ma ktoś jakieś info na temat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vazaha Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam znowu. Mam kolejne pytanie - Strasznie długo grzeje mi się silnik na pewno wiecej jak 10min, góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła, czy to wina termostatu , wzrosło mi też spalanie o około 0,5l. Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - ma ktoś jakieś info na temat. Pozdrawiam. Sprawdz najpierw czy nie masz wlaczonego na full ogrzewania, przy wlaczonym ogrzewaniu czas jest dluzszy. a pozatem jesli mozesz "macac" chlodnice to zn. ze sprawdzasz na tzw.postoju - wtedy silnik bedzie sie grzal nawet ponad 10 min.Aby silnik szybko sie nagrzal to trzeba jechac!! :mikolaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - A gdzie napisałeś jaki silnik? góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła Na wskaźniku jak wtedy jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 A co się w ogóle dzieje poza tym, że góra chłodnicy powoli się nagrzewa? Co ze wskazówką temperatury? Temp. góry chłodnicy nie jest żadnym odnośnikiem i nic nikomu nie mówi. 0,5l spalanie większe - normalne, spadek temp zewnętrznej i każdy samochód naturalnie więcej spala. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RAQ6 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam. Już znalazłem, jest tam gdzie być powinien , okazało sie, że uszcelka sie poprostu zużyła, i puszczało troche bokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.