Guest RAQ6 Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Witam znowu. Mam kolejne pytanie - Strasznie długo grzeje mi się silnik na pewno wiecej jak 10min, góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła, czy to wina termostatu , wzrosło mi też spalanie o około 0,5l. Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - ma ktoś jakieś info na temat. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazaha Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Witam znowu. Mam kolejne pytanie - Strasznie długo grzeje mi się silnik na pewno wiecej jak 10min, góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła, czy to wina termostatu , wzrosło mi też spalanie o około 0,5l. Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - ma ktoś jakieś info na temat. Pozdrawiam. Sprawdz najpierw czy nie masz wlaczonego na full ogrzewania, przy wlaczonym ogrzewaniu czas jest dluzszy. a pozatem jesli mozesz "macac" chlodnice to zn. ze sprawdzasz na tzw.postoju - wtedy silnik bedzie sie grzal nawet ponad 10 min.Aby silnik szybko sie nagrzal to trzeba jechac!! :mikolaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 Gdzie się on znajduje jak ciałbym go wymienić - A gdzie napisałeś jaki silnik? góra chłodnicy po około 5min powoli zaczyna sie robić ciepła Na wskaźniku jak wtedy jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 A co się w ogóle dzieje poza tym, że góra chłodnicy powoli się nagrzewa? Co ze wskazówką temperatury? Temp. góry chłodnicy nie jest żadnym odnośnikiem i nic nikomu nie mówi. 0,5l spalanie większe - normalne, spadek temp zewnętrznej i każdy samochód naturalnie więcej spala. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RAQ6 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Witam. Już znalazłem, jest tam gdzie być powinien , okazało sie, że uszcelka sie poprostu zużyła, i puszczało troche bokiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.