Gość plusgsm5 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam. Czy ktos z kolegow moglby mi powiedziec jak mozna ustawic refelktory w Pathfinderze 07r. Swiatła sa ustawione za nisko i prawie nic nie widac na drodze i trzeba sie wpatrywac... Pozdrawiam [ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 16:02 ] Czy ktos podsiada ten samochod i na napisze mi jak sie ustawia te swiatala chodzi mi o podwyzszenie ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AndrewKR Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witaj, jesli nadal potrzebujesz pomocy, to wydaje mi sie ze podnieść swiatla mozesz poprzez podkrecenie białym pokrętłem na silniczku. W zalaczniku masz fotke, o ktore pokrętło mi chodzi. Bedziesz potrzebowal do tej operacji klucza imbusowego 5 ewentulanie srubokrętu krzyżakowego. Pamietaj jednak, ze jest to tylko rozwiązanie doraźne i najlepiej byłoby podjechac do ASO lub warsztatu aby miec tak ustawione światła żeby nikogo nie oślepiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plusgsm5 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. No nadal jestem ciekaw...Aha to znajduje sie przy fotelu? Dzieki Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AndrewKR Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Nie, to jest zdjecie reflektora od tyłu, tak aby było widać sliniczek i to pokrętło. Otwierasz maske, stajesz przed reflektorem i patrzysz jakby w dół auta, pod maską, tam bedziesz widział (na reflektorze od tyłu) silniczek do regulacji i na nim to białe pokrętło. Stawiasz auto ok 2 mery od ściany, włączasz światła i zaczynasz kręcić. Kręcisz do momentu az podniesiesz sobie linie światła do zadowalającego poziomu. Potem musisz zrobić to samo z drugim reflektorem! Pamiętaj jednak żeby nei przesadzić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plusgsm5 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udalo nam sie je podniesc do gory ale po chwili opadly troszke na dol....jednakl sa to lampy plywajace...Jest napewno lepiej niz przed tem z widocznoscia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras78 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam pytanie czy w waszych Pathfinderach mimo prawidłowego ustawienia świateł wg stacji diagnostycznej tez macie wrażenie że świecą jakoś krótko ? Mam u siebie xenony ale świecą mi przed maską a gość na przeglądzie mi regulował i powiedział że są ok. Może w wyższych samochodach jakoś specjalnie niżej ustawiają żeby nie oślepiały osobówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slednecks Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Tez mam takie wraznie w moim pathfiderze mam rowniez ksenony i wydaje mi sie ze swieca zdecydowanie za krotko. sprobuje je troche podkrecic jak pisal kolega wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Tak naprawdę to jedynym poważnym mankamentem Patiego jest oświetlenie przednie - nieraz jadąc w deszczy nocą wydaje mi sie że jadę bez świateł. Zwykłe H4 w tych kloszach niestety są beznadziejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slednecks Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 mozesz polecic jakies inne zarowki? o ksenony mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 swiatła sa słabe, fakt. do dego właczenie swiateł drogowych autoatycznie wyłacza halogeny w zderzaku i swiatla mijania co drastycznie ogranicza oswietlenie bliskiego planu. moze ma ktoś jakis skuteczny patent na poprawe oswietlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras78 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Ja u siebie doszedłem co jest ze światłami - odmówił współpracy czujnik od samopoziomowania (nie zmieniają swojego położenia po obciążeniu tyłu). Nie wiecie gdzie to można naprawić w Warszawie ? Jeździłem po wertepach i nie wiem czy go nie urwałem o coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A dlaczego nie można dokupić układu samopoziomującego do ksenonów? Kupno reflektorów i montaż dodatkowych spryskiwaczy to pikuś. Czy ktoś widział samopoziomowacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi