Gość bytomix Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam , potrzebuje pomocy w kwestii obrotomierza, skubaniec przestał działać i nie mogę dojść co jest powodem , przypuszczam iż dostała się wilgoć, błoto gdzieś do jakiegoś czujnika lub połączenie zostało zerwane, problem w tym iz nie mogę znaleźć takowego połączenia, nie mam pojęcia gdzie jest takowy czujnik jeśli jest w ogóle hehhe , sprawdzalem pod spodem auta i wyczyścilem wszystkie kostki a mimo to nie dział, pomożecie? dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 No spox tylko jeszcze jak byś napisał (np w info o sobie) jaki masz motorek, znaczy co tam pod maską za balast wozisz :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leśnik-szkółkar Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 sprawdź połączenie w okolicach kolektora dolotowego (od strony filtra paliwa), kabel idzie od czujnika (pobiera impulsy z koła zamachowego) na górnej części obudowy sprzęgła i łączy sie z wtyczką umieszczoną na koletorze dolotowym. tak jest w terrano II od 1996 roku- w starszych nie wiem?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir-e Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jeśli to Diesel to bieże impulsy z pompy wtryskowej 2,7 TD,TDI,albo padł czujnik albo kable jak ściągniesz koło prawe i osłone gumową i popatrzysz na pompę to go znajdziesz jeśli umiesz posługiwać się omomierzem to łatwo go sprawdzisz.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.