Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] koła

Gość maxima jawor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

szersze kapcie lepiej trzymają logiczne :D

Nie mówie o szerokości a o profilu. Poza tym szersze kapcie sa faktycznie lepsze ale na równych jak stół drogach. W koleinach niestety tańczysz.

same 17 cali bez odpowiedniego zawieszenia nie wiele da , a najważniejsze są opony .... a nie ich rozmiar

Masz racje, ze wazny jest bieznik. Niemniej jednak sama zmiana profilu kola z 15" czy 16" na 17"+ jest odczuwalna w zakrętach. Proponuje aby wypowiedzieli sie koledzy, którzy dokonali takiej zmiany.

Nie mówie o szerokości a o profilu. Poza tym szersze kapcie sa faktycznie lepsze ale na równych jak stół drogach. W koleinach niestety tańczysz.

co prawda to prawda, czasem przy dobrym dziurach kierownica żyje własnym życiem :D

Masz racje, ze wazny jest bieznik. Niemniej jednak sama zmiana profilu kola z 15" czy 16" na 17"+ jest odczuwalna w zakrętach. Proponuje aby wypowiedzieli sie koledzy, którzy dokonali takiej zmiany.

ja z 14" 185/65 r14 przeszedłem na 205/50 r16 i różnica jest dosyć wyczuwalna :D czasami nawet bardzo :>

Gość NikosWariat

miałem bmw 328 e36 z felgami 18 na standardowym zawieszeniu

kolega miał takie same bmw na feldze 15 tylko z zawieszeniem gwintem

no i kolegi auto lepiej trzymało się jezdni nawet w zakrętach

ja z 14" 185/65 r14 przeszedłem na 205/50 r16 i różnica jest dosyć wyczuwalna

Tylko zauwaz ze przeszedles z wezszych na szersze. Pewnie gdybys mial taka sama szerokosc to bys tak bardzo tego nie odczul.

miałem bmw 328 e36 z felgami 18 na standardowym zawieszeniu

kolega miał takie same bmw na feldze 15 tylko z zawieszeniem gwintem

no i kolegi auto lepiej trzymało się jezdni nawet w zakrętach

Samym rozmiarem felgi i niskim profilem opony nieco polepszymy przyczepność w zakrętach, ale nie będzie to tak zauważalne jak po wrzuceniu gleby. Ostatnio miałem okazję się przejechać Toyota Camry na 15 z konkretną glebą i mimo profilu opony 65 auto szło jak po szynach!

Nikos, napisz jak to jest z tym Twoim Cefiro ?? Robiłeś przekładkę kiery?? Z tego co wiem, to Cefiro tylko z kierą z prawej strony szło.

Gość NikosWariat

Cefiro występowało w 2 wersjach w budzie A32 QX jak zwykłe A32 , mój jest w tej "amerykańskiej budzie" z tym że moje auto nigdy nie widziało usa ani kandy zostało za sprawą poprzedniego właściciela ściągnięte z niemiec , które miało 4 miesiące z uszkodzonym tyłem , reasumując 6 miesięcy od produkcji auto już było w PL zarejestrowane

o tym że to cefiro dowiedziałem się przypadkowo , byłem pewien że to zwykła amerykańska maxima

potrzebowałem kupić napinacz paska wielorowkowego , nigdzie nie było dotrałem do nissana i po VIN wyszło że to nie maxima tylko cefiro i to w jakieś wersji sport !!

zapytałem się faceta czym to się rożni od normalnej , powiedział że mocą i coś tam w silniku (dodatkowo map sensor poza przepływką)

i patrze pod maskę faktycznie jest map sensor którego nie było w maximie qx kolegi ani maximie a32 kolegi

ponieważ miałem znajomego na hamowni pojechałem to schamowac i zamiast oczekiwanych 190 koni wyszło prawie 230 (bez dosłownie kilku koni)

tak w streszczając mogę powiedzieć o tym aucie

Gość NikosWariat

Mogę powiedzieć że w koledze A32 Qx 1995rok nie ma map sensora , u kolegi w A32 USA 1998 rok też nie ma mapa ?

fakt czy ma czy nie w sumie nie ma znaczenia ważne ze wylegitymował się odpowiednią mocą

spoko teraz stoi w warsztacie na to iz rzuciło palenie

i czy przypadkiem nie pomyliłeś map sensora z maf sensorem (przepływomierzem) ?

nie, nie pomylilem

jaca V6 w związku z tym proponuje zmienić nazwę tematu na bardziej właściwy lub zrobienie z tego tematu 2'uch wątków

Temat dotyczy tego o co zapytał autor, tyle, jeżeli chcesz wyjaśnic i opisać swoje auto to jest od tego odpowiedni temat, "Projekty i prezentacje"