MacGayver Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 MODEL: Sunny GTi SILNIK: SR20DE UKŁAD DOLOTOWY: Filtr stożkowy Fujita UKŁAD WYDECHOWY: przelotowy na dwóch tłumikach UKŁAD NAPĘDOWY: FWD UKŁAD HAMULCOWY: Almera GTi przód, tył seria - tarcze ZAWIESZENIE: Monroe +H&R -35mm ELEKTRONIKA: seria, czyli elektryczne szyby, elektryczne lusterka CAR-AUDIO: Sony CD i jakieś głośniczki ŚRODEK: Seria, czyli fotele GTi, zegary Gti, kierownica Gti BODY-KIT: Seria MOC: 143KM+ OSIĄGI: dobre, ale nie wystarczające PERSPEKTYWY: Dolot ze stożkiem Fujita + CAI (filtr done) kat out (done) sprężyny H&R -35mm (done) OZ Racing Superturismo GT WRC "15 (te same, tylko na wiosnę odnowione) znaleźć zderzak od GTi (done) progi i dolne części zderzaków w kolorze nadwozia (in progress) smt6 (in progress) regulowane kółka rozrządu (w drodze) kolektor 4-2-1 SSAC Więcej zdjęć z zew porobię jak tylko dorwę aparat Trochę przygotowań Nowe sprzęgło Aisin Nowe amortyzatory Monroe Wydech W czasie drobnych prac naprawczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Oj na grubo w niego wchodziliście... Przygotowywanie pod lakierowanie ? Ps. czemu motor z niego wylądował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 pod lakier to pkt 1, a pkt 2 to że pękła osłona przegubu i uwalona była cała komora z tyłu no i cały silnik. Nie mam pojęcia jak to się stało ale tak go kupiłem. No i dostał delikatnie w lewy przód, lewy błotnik wyklepany, a zderzaka jak nie było tak nie ma Przeszłościowo wydaje mi się, że raczej mocno nie dostał, no chyba że tak dobrze był zrobiony i nie widać. Nie zmienia to jednak faktu, że jeździ przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jakie mody się szykują :?: jaki kolorek będzie :?: co to za opony i wydech :?: ...oj szykuje się kolejny pięknie zrobiony klasyk :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 kolorek zostaje ten sam, jedynie dopieszczenie elementów karoserii, czyli kilka malowanie a później polerka całości. Opony to Yokohama AVS 195/50 R15. Co do wydechu to nie potrafię powiedzieć, może kiedyś hamownia powie co rzeczywiście daje (mam nadzieje, że nie zabiera ) Mody na początek wypisane, dojdzie jeszcze rozpórka przednia i tylna z Almery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 sądząc po tym co zrobiłeś z Exą czuje, że też będzie grubo :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 co do adaptera do filtra to żyjąc starym tokiem myślenia wziąłem się za dorabianie go (do Exy musiałem wszystko dorabiać) Elegancka blaszka robiona przez pół dnia Wieczorem dowiedziałem się ze można go kupić A dzisiaj już do mnie zawędrował dotarł także stożek, na wiosnę szykuje się trochę zmian, trzeba pogonić trochę to miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 co do adaptera do filtra to żyjąc starym tokiem myślenia wziąłem się za dorabianie go (do Exy musiałem wszystko dorabiać) Elegancka blaszka robiona przez pół dnia Wieczorem dowiedziałem się ze można go kupić A dzisiaj już do mnie zawędrował Obrazek dotarł także stożek, na wiosnę szykuje się trochę zmian, trzeba pogonić trochę to miasto Obrazek trzeba tylko trochę te otworki rozwiercić pozatym pasuje co do filtra to najlepszy wybór... lepszy jest tylko APEXi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 trzeba tylko trochę te otworki rozwiercić No właśnie się dziwiłem czemu mi nie pasuje pilniczek w rękę i już siedzi na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 trzeba tylko trochę te otworki rozwiercić No właśnie się dziwiłem czemu mi nie pasuje pilniczek w rękę i już siedzi na miejscu miałem taki adapter mam nadzieje że masz do niego uszczelkę, poza tym lipa to wygląda jak masz dodatkowe dodatkowe otwory, lub poszerzone. Ja kupiłem adapter z ABS-u, bez otworów, sam zrobiłem wymiar i otwory, pasuje idealnie do przepływki, takżę kolorem i średnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 miałem taki adapter mam nadzieje że masz do niego uszczelkę, poza tym lipa to wygląda jak masz dodatkowe dodatkowe otwory, lub poszerzone. Ja kupiłem adapter z ABS-u, bez otworów, sam zrobiłem wymiar i otwory, pasuje idealnie do przepływki, takżę kolorem i średnicą. mój był z uszczelką, i troszke inne zakończenie rozszerzające sie jest u mnie żeby filtr sie nie zsuwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 miałem taki adapter mam nadzieje że masz do niego uszczelkę, poza tym lipa to wygląda jak masz dodatkowe dodatkowe otwory, lub poszerzone. Ja kupiłem adapter z ABS-u, bez otworów, sam zrobiłem wymiar i otwory, pasuje idealnie do przepływki, takżę kolorem i średnicą. mój był z uszczelką, i troszke inne zakończenie rozszerzające sie jest u mnie żeby filtr sie nie zsuwał... Na WAI z Fujitą najładniej wygląda adapter w kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Na WAI z Fujitą najładniej wygląda adapter w kolor będzie i w kolor. WAI jest tylko chwilowe. po prostu nie mogłem się powstrzymać żeby go nie założyć. Będzie elegancki box z aluminium z CAI, ale pomalowane na czarno i do tego na górze uszczeleczka Przynajmniej nie będzie się rzucać w oczy wszystko. Aluminium polerowane nie pasuje do tego samochodu. Seryjnie pod maską przeważa czerń i tak będzie w moim przypadku Update troche czasu forum bylo nieczynne (dla mnie dluzej) a w tym czasie zaszlo sporo pozytywnych zmian Zima co prawda wrócila ale w wolnej chwili wleciały H&R -35mm Aktualnie walczymy jeszcze z smt6 i tu podziekowania dla Coobcia za rady Rozporka zaadoptowana z Almery GTi, trzeba bylo dokonac troche modyfikacji zeby idealnie pasowala i spelniala swoja rolę. W almerze jest zupelnie inny kształ podstawy rozporki stad te modyfikacje. Doszły także nowe regulowane kółeczka firmy VISION MOTORWORKS 8-) (od kolegi Pavoolona, dzięki wielkie za nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No powoli ale do przodu... PS. kiedy zamierzasz zamontować te zębatki ? A i upewnij się czy poskręcałem w nich te śruby imbusowe - fabrycznie były luźno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 jutro moze sie wezme jak znajde chwile wolnego. A co do skrecenia śrubek to nie ma to znaczenia bo sie bawilem i jest na 0 także jeszcze raz bedzie trzeba ustawic Edit mialo byc jutro, sa już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 kiedy hamownia? :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a w sumie nie wiem, moze jak dojdzie mi sonda szerokopasmowa i wystroje to dopiero wtedy bede myslal o hamowni. Ciekawe ile wypluje. Robimy zakłady? A moze sonda? :diabel: Dla tego kto będzie najblizej Bro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 co do adaptera do filtra to żyjąc starym tokiem myślenia wziąłem się za dorabianie go (do Exy musiałem wszystko dorabiać) Elegancka blaszka robiona przez pół dnia Wieczorem dowiedziałem się ze można go kupić A dzisiaj już do mnie zawędrował Obrazek dotarł także stożek, na wiosnę szykuje się trochę zmian, trzeba pogonić trochę to miasto Obrazek trzeba tylko trochę te otworki rozwiercić pozatym pasuje co do filtra to najlepszy wybór... lepszy jest tylko APEXi zgadzam się bezapelacyjnie, sprawdzałem, szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Jeśli silnik przed modami był zdrowy to myślę, że ok 155-160 kucy wypluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zax Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jeśli tak stawiasz sprawę to biorąc pod uwagę paroletni silnik stawiam na ok 150 kucy Swoją drogą tak dawno nie byłem na spocie... Volvo daje się we znaki :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B52 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Nie znam średnicy przelotu układu wydechowego i sporą zagadką jest też, czym będziesz się sugerował kręcąc kółkami.... 155-160 już ktoś dał, obstawiam 161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Mac grubo oj GRUBO już masz najmocniejsze autko w Łodzi teraz chcesz większy "teren" zawojować ? zacnie to wszystko wygląda zapomniałem 163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 bez przesady Skażony z tym najmocniejszym po prostu mocne ilość mocnych aut się kurczy W piątek będe w Wawie i zgadałem sie z Coobciem na hamownie więc wszystko zweryfikujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 W piątek będe w Wawie i zgadałem sie z Coobciem na hamownie więc wszystko zweryfikujemy a gdzie się będziesz hamował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Podobno u Kreatora około 10 jakoś, zobaczymy jak Coobcio sie zbierze tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi