Gość Jarrrek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam Mam Almere z 2000r 1.8 z gazem i jest problem z przyśpieszaniem. Na bezynie i na gazie. Jak szybko wcisne pedł gazu reakcja jest dopiero za 2 sekundy. Przy tym ma duze spalanie na trasie 10l gazu w miescie do 14l. Ktoś mi powiedział że może dostawać za dużo paliwa i ją przylewa. Czy ktoś wie w czym może być problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 w uszkodzonej sondzie lambda - problem nie powinien występować na zimnym silniku. Jeśli występuje na zimnym to nie sonda. Miałem u siebie, ale w starszym silniku i Instalacji II generacji. Skończyło sie na wymianie komputera, przez rok szukałem o co chodziło, wymieniałem przepływomierze, tpsy, myłem, czyściłem, pucowałem i nic to nie dawało. najgorsze że problemu musiałem szukać sam bo spece nie mieli pojęcia co robić, nawet w nissanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarrrek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dzięki, za pomoc. Zaczne może od podpięcia pod komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom102 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 reakcja jest dopiero za 2 sekundy MAP-sensor, znaczy czyjnik podcisnienia obstawiam jak jest u nas. W fiacie był, nissana niedawno mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.