Gość zbuk Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Hej Dostałem w spadku oponki w świetnym stanie (prawie nówki). Kłopot w tym że są to 14" a ja jeżdżę na 13". Czy mogę spokojnie kupić felgi 14" i zapakować je razem z oponami na mojego Sunniaczka? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość irek Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 możesz spokojnie jeżdzić na 14 tu możesz sprawdzić jaka będzie różnica między prędkością rzeczywistą a pokazywaną przez licznik http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Stary, właśnie wczoraj zmieniłem felgi z 13 na 14. od momentu kupna auta jeździłem na zimowych wytartych 13/80/155 teraz dałem nowe gumy 165/14/70. jak wyjechałem juz na nowych felach doznałem SZOKU!!! kręcę kierownica jak ze wspomaganiem!!! nie wiem co jest, ze taka kolosalna różnica :?: może ktoś mi to wyjaśni. ja tylko polecam taka zamianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbuk Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Ale ja... mam wspomaganie. A fele stalowe czy alusy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Ale ja... mam wspomaganie.A fele stalowe czy alusy? Ja też mam wspomaganie i to nie ma nic do tego na jakich felgach jeździsz. Przekłamania licznikowe też nie muszą występować jeśli odpowiednio dobierasz profil opony przy zmianie średnicy felgi - musisz zachować oryginalną wielkość koła, ale nawet jeśli nie zachowasz, to jest tolerancja spokojnie 1cm a nawet więcej. 14" są ok, ja na takich jeżdżę zimą z oponą 175/60R14, a na lato mam 15". Co więcej można spokojnie śmigać nawet na 17". Muszisz tylko dobrać felgę o odpowiedniej szerokości, aby pasowała na nią oponka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 dokladnie przeklaman nie musi byc jezeli dobierzesz do wiekszej felgi ciensza opone, trzeba zachowac srednice kola i tyle, tyle ze im ciensza opona tym bardziej musisz uwazac na krawezniki i dziury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.