Gość kunik21 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 zrobiłem drobny lift w terrano i około 5 cm , i stwierdziłem że brak hamulca tylnej ośki , lub jest bardzo słaby . i jakiego płynu użyć do hamulców i sprzęgła ? za wszystkie odpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 zrobiłem drobny lift w terrano i około 5 cm , i stwierdziłem że brak hamulca tylnej ośki , lub jest bardzo słaby Zawór korektora (jeśli takie coś jest u ciebie) osi tylnej został maksymalnie przymknięty przez oddalenie nadwozia od mostu. Jak auto obciążasz masz efekt odwrotny. Sprawdź też giętkie przewody hamulcowe i to biorąc namiar na to, że auto będzie podnoszone na podnośniku łapowym, czyli za nadwozie, bo możesz mieć kiedyś niespodziankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Płyn tylko DOT4 Wywal korektor tylnej osi i załóż jeden NOWY przewód hamulcowy na tył, bo pewnie stare przerdzewiałe mocno i może sprawdź długość przewodu gumowego na tylną oś, jak radzi B12 :diabel2: Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dokładnie - wywal korektor, albo lepiej przedłuż jego dźwignię o tyle o ile podniosłeś tylną oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kunik21 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 witam ponownie kolegów ale gdzie powinien być ten korektor bo ja go nigdzie nie widzę i prosiłem o pomoc w dobraniu płynu hamulcowego oraz płynu do pedału sprzęgła bo chcę obydwa je wymienić na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 i prosiłem o pomoc w dobraniu płynu hamulcowego Loj kunuk kunik pisałem już Płyn tylko DOT4 A korektor powinien być umocowany nad tylną osią, z prawej strony, idą do niego przewody hamulcowe z przodu i wychodzą do mostu :diabel2: no chyba że ktoś już to wymontował przed tobą a przyczyną braku hamulca jest załamany gumowy wężyk hamulcowy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 każdy płyn z oznaczeniem 4 a najlepiej z 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kunik21 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 dzieki i przepraszam nie doczytałem [ Dodano: Wto 30 Gru, 2008 10:04 ] Dzięki , a czy możecie mi pomóc bo nie wiem co to jest umocowane w połowie ramy z prawej strony wchodzi tam przewód hamulcowy , drugi wychodzi na tył znajduje sie tam też odpowietrznik oraz sa podłączone przewody elektryczne z wtyczką , ale wedle mnie to nie jest korektor siły hamowania bo jest przykręcony do ramy i nie jest połączony z mostem A tak wogóle chciałbym porozmawiać z kimś telefonicznie proszę o jakiś nr telefonu to odzwonię dzięki z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Sprawdzę u siebie ale chyba ni mam czegoś takiego, który masz rocznik tej Nysy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kunik21 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 rok 1991 3,0 V6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi