Gość arecky Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W moim Y10 zaczyna przepuszczać uszczelka pod klapą bagażnika (ta biegnąca na około komory bagażnika). W warsztatach kierują do ASO, a cena w ASO to 390 zł :/ Macie pomysł gdzie jeszcze taką nową uszczelkę można kupić? Pojawił się pomysł zakupu takiej uszczelki na metry, ale w google nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W moim Y10 też przepuszczało przy tylnej klapie ale to nie było wina uszczelki. Przy mocowaniu lewego zawiasu tylnej klapy pojawiła się nie szczelność przy śrubie (ruda) i zaciekało do środka przez podbitkę. Żeby to sprawdzić musisz zdjąć tą uszczelkę(odchodzi razem z podbitką i sprawdzić od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arecky Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Woda zbiera się w rogach, nad obydwoma słupkami. Podejrzenie padło na relingi, przewody spryskiwacza i wszelkiego rodzaju śruby. Miałem to wszystko potraktować silikonem uniwersalnym albo dekarskim. Spec jednak orzekł jednoznacznie, uszczelka na rogach jest lekko sparciała, odchodzi, nie trzyma i to jej wina. Silikonem nie dam rady teraz dla świętego spokoju zrobić, bo temperatury zbyt niskie i bez garażu nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 W weekend będę przy wraku mojej Y10 i jeżeli uda się otworzyć bagażnik to będziesz miał tę uszczelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.