Guest Wojjtas Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 W momencie uruchomienia zimnego silnika mojego x-traila 2,2cdi przez chwile wydobywa sie dźwięk jak z traktora, póżniej jest ok. Czy to normalne w nowoczesnym dieslu? Czy można to wyciszyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazaha Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 W momencie uruchomienia zimnego silnika mojego x-traila 2,2cdi przez chwile wydobywa sie dźwięk jak z traktora, póżniej jest ok. Czy to normalne w nowoczesnym dieslu? Czy można to wyciszyć? Nie wiem czy to normalne ale w moim tez - i juz to wyjasnilem. Jesli masz Diesla z filtrem czastek stalych - to jest to normalne do czasu nagrzania sie filtra. jak mi wyjasniono w Nissanie czastki niespalone ( za wolno jezdzisz) powoduja utrudnienia w przelocie spalin stad "harkotanie". U mnie jak tylko drgnie wskazowka temp. wszystko sie ucisza. szerokosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 nie wiem jak to w x jest rozwiązane ale jeżeli masz tam viscozę to najprawdopodobniej ona właśnie taki dźwięk wydaje na początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radjan Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Mój też zaraz po odpaleniu warknie na mnie jak Ursus, potem przez chwilę jego moc jest dość słaba i jak ruszam to nadal powarkuje sobie na mnie trochę, jak się rozgrzeje to dopiero się ucisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adamst Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Mam X-a z 2006 roku. Jak jest zimny, to brzmi jak snopowiązałka! Jak wskazówka się ruszy to pracuje fajnie. Zbyt gwałtowne wciśnięcie pedału gazu na zimno powoduję dźwięk jak w "Rudym" a i tak nie chce jechać. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MonteChristo Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 >>Jak jest zimny, to brzmi jak snopowiązałka! Jak wskazówka się ruszy to pracuje fajnie. Zbyt gwałtowne wciśnięcie pedału gazu na zimno powoduję dźwięk jak w "Rudym" >>ale moj ladnie przyspiesza. Za to jak zimny to slychac jeszcze jakby gdzies sie tlukl wentylator plastic o plastic, nie moge wyczaic jak i gdzie, ale jak sie rozgrzeje(pewnie sie rozszeza jakies plastykowe czesci ) to juz ladnie i plynnie chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.