Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy głośniki wytrzymają takie mrozy?

Gość ShaQ_Mc

Rekomendowane odpowiedzi

myślę że Jeszce nie takie mrozy by wytrzymały i już nie raz w przeszłości ludzie mieli takie dylematy. z Tym że przy włączaniu zmarzniętych głośników trzeba uważać :) i najpierw trochę rozgrzać autko :D

to ktoś napisze jakie te mrozy macie? mnie to śmieszy jak oglądam TV tutaj. Prognoza pogody: "dzisiaj było, bardzo, bardzo zimno, temperatura sięgała czasem zera stopni." "dzisiejsza noc może być najmroźniejszą od dziesiątek lat, temperatura będzie wynosiła ok. -8stC a może sięgnąć nawet -10" normalnie temat dnia dzisiaj...:D

hoho, to na bogato widzę. taka zima to ze 4 czy 5 lat temu w Polandii była (podobne temp. w Wawie), pamiętam jak dziś że co rano wszyscy mieliśmy problemy z odpaleniem samochodów(najróżniejsze marki i roczniki) i tylko jeden sąsiad co rano bez problemu odpalał matiza:) po czym pożyczał prądu komuś, ktoś tam komuś, ktoś kogoś szarpnął na lince i w ten oto sposób nasz blok wyruszał w woje strony:D

Witam, mam pytanko odnośnie głośników i tuby. Czy nagłośnienie samochodowe jest przystosowane do mrozów takich jak ostatnio :)

Dzieki z góry za odp.

Spokojnie, wytrzymają i większe jak -40°C.

Nic im się nie stanie. Gorzej z radiem i wzmacniaczem, ale do -40°C wszystko powinno wytrzymać.

Ważne by przed uruchomieniem sprzętu:

1. Nagrzać auto tak z 15-20minut minimum, by osiągnąć temperaturę 12°C i osuszyć całą elektronikę i cewki głośników.

2. przez co najmniej 30-35min słuchać na max 2/5 skali głośności.

3. słuchanie rozpocząć od radia, cd musi mieć cieplej by prawidłowo zagrało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...