Guest bebeto Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Witam. Mam pytanie. W moim XT z automatyczna skrzynia biegow jest taka przypadlosc. Jak jade i zwalniam np. przed "spiacym policjantem" to po przejechaniu i dodaniu gazu przelaczenie na "2" nastepuje przy bardzo wysokich obrotach 3.5 - 4 tys. Czy ktos ma ten sam problem i czy mozna z nim sobie jakoś poradzic. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Redamix Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 U mnie jest tak samo. Spróbuj wyczuć pedał gazu i dodawać mocy powoli, powinna się przełączyć przy ok 2700 obr. Jeśli depniesz ostro to wtedy przełącza się na 2 przy wyższych obrotach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawekg Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 u mnie to zależy od naciśnięcia gazu. Jeżeli gwałtownie naciśniesz gaz to skrzynia czeka dłużej na zmianę biegu, jak zrobisz to delikatnie to zmienia biegi szybciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.