Gość Qszi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ja kiedyś zostawiłem na parkingu na stacji samochód nie był na biegu ani na ręcznym (poprostu zły dzień i zapomniałem ) poszedłem coś kupić wychodzę a tu auta nie ma a na tej stacji parking jest na takim spadzie więc auto jakieś 100m pojechałooo.... dopiero przy nastepnym krawęzniku się zatrzymało. Szczęście że żadnego samochodu po drodze nie było. A omało co bym grande zrobił na stacji... A tak zimą na razie w mieście nic specjalnego raz mi tylko tyłek zarzuciło na krzyżówce ale to było rano jak do pracy więc aut tez tak nie było, wszystko fuksem hehe .... Aha a co do ręcznego to też zawsze zaciągam nawet teraz jak było po -20* i nic mi się nie działo. Zazwyczaj zostawiam na ręcznym i "dwójce" - chociaz lepiej na 1 ale taki poprostu odruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 a ja sobie na reczny w te mrozy narzekać nie mogłem bo taki mam odruch że reczny odrazy zaciągam i nic mi nie zamarzło a co do dodatkowych waloró ręcznego to własnie mi się nawieszchnia topi hihi :027: To tak jak i u mnie... próbowałam ale i tak zapominam o biegu... Jak ujde już jakiś kawał od samochodu to mi się przypomni że miałam bieg wrzucić :/ tak to już jest na nauce jazdy uczyli że reczny od razu zaciągać i ten nawyk się wyrobił :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 a ja sobie na reczny w te mrozy narzekać nie mogłem bo taki mam odruch że reczny odrazy zaciągam i nic mi nie zamarzło a co do dodatkowych waloró ręcznego to własnie mi się nawieszchnia topi hihi :027: To tak jak i u mnie... próbowałam ale i tak zapominam o biegu... Jak ujde już jakiś kawał od samochodu to mi się przypomni że miałam bieg wrzucić :/ tak to już jest na nauce jazdy uczyli że reczny od razu zaciągać i ten nawyk się wyrobił :/ Naklejcie sobie kartkę na przedniej szybie to nie zapomnicie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość endi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 rubcie jak chcecie niemowie ze zaraz wam zamarznie linka od recznego a i trzeba uzywac to prawda pisalem wam moj problem z cc sport bo moj woju to jest przesadny z samochodami do przesady ale z tym akurat mial racje hehe ja rano w pedal a tu lipka ciezko a jak samochod sie stacza na 1 ce to jak kolega pisal na 100 komresja niech sprobuje na jedynce tylko nie z gorki przepchnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Naklejcie sobie kartkę na przedniej szybie to nie zapomnicie hehe Mialem cos podobnego w Man'ie,zeby zapalac bez sprzegla,bo powietrza nie bylo.Pozniej juz sie przyzwyczailem i zdjalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Naklejcie sobie kartkę na przedniej szybie to nie zapomnicie hehe Mialem cos podobnego w Man'ie,zeby zapalac bez sprzegla,bo powietrza nie bylo.Pozniej juz sie przyzwyczailem i zdjalem Tylko w ostateczności Ale chyba ta ostateczność nadeszła bo znowu autem przyjechałam do pracy i ręczny tylko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Pomylilo mi sie.Nie chodzilo o zapalanie ze sprzeglem Mialem cos podobnego do Lamii,tylko w druga strone.Musialem auto gasic na luzie Jak sie zostawilo na biegu i powietrze zeszlo,to wiadomo co pozniej Odpal auto na biegu bez sprzegla :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jeeeeeeeest postęp zero ręcznego tylko na biegu.... Oby tak dalej i bez kartki się obędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Lamia we wszystkich tych radach jest jak zwykle troche dobrego tyroche złego ...ja urzywam recznego niezależnie od pory roku ( w koncu po to on jest )i nie tylko na postoju ale takze przy ruszaniu np pod gore.... jak jest urzywany to nie rdzewieje (JAK WSZYSTKO ) wiec bieg tak ....reczny tak ... a panom co reczny zamarzł.....urzywac panowie wszystkiego bo rdza sie czai wokoł was ...... mam paroletnie doswiadczenie i przejechałem pare zim (sprzetem o niebo gorszym niż primrka ).Powodzenia i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 No właśnie o to chodzi że chce się nauczyć zostawiać autko na biegu ale nie zapominając całkowicie o ręcznym... Takie pół na pół jak to się mówi Wiadoma rzecz że jak się czegoś nie używa to się może "zastać" (czyt. zardzewieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość endi Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ANSZACH przeciez ja mowje o zamarznieciu a nie o rdzewieniu codziennie uzywam recznego powtazam nie przy mrozach - 22C i na noc to byl moj przypadek hehehe ja linke urwalem jakby co no i niech wam bedzie hehe mozecie zaciagac reczny zostawjac na bjego podstawjac klocki przywjazac do drzewa przyklejc lub ewentualnie przybic gwozdziami hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Reczny ziaciagac mozna,ale nie jak auto beddzie stalo przez dluzszy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Reczny ziaciagac mozna,ale nie jak auto beddzie stalo przez dluzszy czas. Czyli jak Niunia ma stać powiedzmy kilka dni to starać się zostawiac na biegu tak? To tylko zimą czy all time?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Dokladnie tak Jak ma stac kilka dni albo tygodni To nie zaciagac.Zima na pewno,nie wiem jak to z latem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzio000 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 tylko zima, latem to wszystko jedno. Kiedys moja ukochana zostawlia seicento w zime za domem z zaciagnietym recznym, po czym samochod przykrylismy plandeka i stal przez dwa miesiace. Po wydobyciu go z warstwy sniegu i lodu auto owszem ruszylo do przodu ale tylne kola sie nie krecily:) Obylo sie bez zadnej awarii, samochod rozmarzl w garazu i wszystko wrocilo do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronnii Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 jak sie nie garazuje w ostra zime nie mozna na recznym bo przymarznie. Jak miales o wiele lepszy sprzet to pewnie i garazowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość endi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 juz wam pisze na ten temat latem reczny plus klej na gorce reczny plus linka do slupa drzewa itd zima ,reczny, gwozdzie, linka,klej oraz cegly najlepjej szamotowe z pieca pod kola hahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 juz wam pisze na ten temat latem reczny plus klej na gorce reczny plus linka do slupa drzewa itd zima ,reczny, gwozdzie, linka,klej oraz cegly najlepjej szamotowe z pieca pod kola hahahahahaha Ta wypowiedź nie bardzo była potrzebna :kosci: :kosci: A wracając do tematu jest coraz lepiej bo nawet jak zostawie na ręcznym i wysiąde z Niuni cofam się i zmieniam na 1 jeszcze z tydzień i załapie.... Wiadomo na szybki wypad gdzieś - na ręcznym, więc jak pisałam będzie pół na pół PS. Przepraszam za OT ale musiałam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 juz wam pisze na ten temat latem reczny plus klej na gorce reczny plus linka do slupa drzewa itd zima ,reczny, gwozdzie, linka,klej oraz cegly najlepjej szamotowe z pieca pod kola hahahahahaha Czytam kolejny raz, już kolejny Twój post i dalej nie bardzo wiem o co kaman? Możesz pisać po polsku i używać znaków interpunkcyjnych? "hehe" tym znakiem nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Endi...ja pisze o urzywaniu auta na co dzien ,wiec reczny dla mnie jest poprostu jednym z urządzen samochodu a ,jesli jest to pewnie po to aby je urzywac ..... w mojej primerce działa precyzyjnie nawet w 22 stopniowym mrozie (jak pisalem poprzednio miałem inne o wiele gorsze samochody i tez recznego urzywalem ...zawsze )a jesli auto stawiamy na dłuzszy postoj to wiadomo ze na biegu.....wszyscy o tym wiedzą .Kiedys zostawilem auto na biegu i niestety wyskoczyl ...auto stoczylo sie na plot sąsiada (na szczescie nikt tamtedy nie szedl)i blacharz mial co robic a ja musialem naptawiac plot . .....dlatego ja zawsze zaciagam reczny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość endi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 ANSZACH wlsnie oto mi chodzi ja niemowie zeby wogule nieuzywac a samochod jest poto zeby nim jezdzic ja swoja primka smigam codziennie rocznie robje 30000 tysi niewiem czyto duzo moze ktos wiecej jezdzi ale niewazne POZDRAWJAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 30 milionów to trochę sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary-1909 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak czytam i czytam i widzę że nikt nie wpadł na pomysł skręcenia kół tak aby się oparły np na krawężniku. W tym przypadku na pewno się nie stoczy. Do tego wrzucić bieg i można się obejść bez ręcznego. Linka od ręcznego niestety potrafi się rozciągnąć (lub coś w tym stylu) od nadużywania tego właśnie wspaniałego wynalazku. :028: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamia Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Faktycznie nikomu nie przyszło do głowy... A u mnie już wielkie postępy Niunia stoi na biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 można się obejść bez ręcznego. Linka od ręcznego niestety potrafi się rozciągnąć (lub coś w tym stylu) narząd nie używany zanika podobnie jest z hamulcem ręcznym - im rzadziej używany, tym większe prawdopodobieństwo, że coś w nim wysiądzie. (rdzewieje linka, zapiekają się bębny itp.) Ja zaciągam ręczny przy każdej okazji, także zimą w bodaj już szóstym moim aucie i do tej pory nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi