JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Powinni,chociaż wiem że podchodzą do tego jak pies do jeża....nie wiem czym to jest podyktowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezyser Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Byc może jest możliwość takiej kalibracji i pewnie jest to opisane w e-service manual: https://eu.nissan.biz Niestety, dostęp jest płatny. Minimum 16 Euro za godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Hehe...cwaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 mnie osobiście denerwuje że przy włączeniu na panelu opcji auto, załącza się kontrolka klimatyzacji i mam wrażenie że pracuje caly czas. Słyszałem co prawda że w zimę należy ją wlączać ale bez przesady. Czy nie mozna z menu serwisowego tego wyłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Klimatyzacja a dokładnie sprężarka nie włączy się w temperaturze poniżej 5 stopni.I wskazana jazda jest nawet w zimie na włączonej klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A czy przy opcji odszroniania szyb nie włącza sie sprężarka nawet poniżej 5 stopni..? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 http://www.motofakty.pl/artykul/klimatyzacja-zima.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Qashqai to zimowa bestia Sprężarka nie uruchomi się przy temp. zewnętrznej - 2 stopnia C , natomiast pracująca sprężarka wyłączy sie przy -5 stopniach C. ( 28* F) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Wszystko ok tylko czemu ta kontrolka mimo wszystko swieci w tych warunkach? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Bo sygnalizuje włączenie stycznika,ale obwód nie zamknięty bo temperatura za niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 no mam nadzieję a czy ktoś bawił się głębiej w tym menu serwisowym od nawiewów czy tylko w kwesti kalibracji ? Bo z tego co pamiętam to opcji jest tam od hu... tylko chyba w hexach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Nie miałem czasu dokładnie zagłębić się w nissanowska literature dotyczącą systemu klimatyzacji. Po pobieżnym przejrzeniu ..., wydaje się że tylko conslult III da radę. Jak masz więcej czasu mogę podesłać angielską wersję "literatury", 250 stron do przejrzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 poszło na priv, a co do consult III ? - jakie to koszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 STJ Consult III jest chyba do wersji J11 a do J10 jest Consult II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STJ Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 @JACKO29 Consult III spokojnie ogarnie każdego Nissana od 1996 r. Taką informację znalazłem na Naszym Forum tylko ta cena, jak dla mnie z lekka zaporowa coś około 1700 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 No to fest...z tym że ogarnie...ale cena....huhuhuuuuuu! Z resztą Nissan ceni sobie swoje części jak i usługi jakby to z kosmosu było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ale ja nie chce kupowac tylko uzyc Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) A powiedzcie mi to czy to normalne..Przejechałem dziś do pracy prawie 30 km, temperaturę na liczniku i w środku mam zawsze szybko ciepełko (jeszcze w swoim miejscu zamieszkania, potem jadę 25 km) ale po dojechaniu dolewałem płyny do spryskiwaczy i dotykam silnika a on praktycznie zimny, gdzie niegdzie ledwo letni.. górny wąż wodny zimny lub ledwo letni. czy tak w nowych dieslach ma być??W poprzedniej benzynie to bym się poparzył po tylu km o silnik.. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Nie odpowiem Ci bezpośrednio bo diesla nie miałem . Ale przy takich krótkich przejazdach zawsze zimą przysłaniałem chłodnicę aby samochód (silnik) się szybciej dogrzewał . Teraz to już nie wiadomo czy już zima lub czy jeszcze ... Tylko o tej przysłonie trzeba też pamiętać ,że tam jest i ,,, Edytowane 22 Stycznia 2016 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqtico Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Niestety mój angielski kuleje i nie do końca rozumiem co czytam - elektroniczne tłumacze są jak Kali czyli ja coś przetłumaczą, czy może ktoś to przełożyć na coś zrozumiałego, myślę że przyda to się nam wszystkim. Wszystko związane oczywiście z ogrzewaniem. Panel-diagnoza.pdf Edytowane 22 Stycznia 2016 przez qqtico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Z tego co na szybko widzialem to bardziej procedury testowe i sprawdzajace Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqtico Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 To wiem, tylko chodzi o to konkretnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 wklejone: "Kalibracja czujnika klimatyzacji Odbywa się to poprzez uruchomienie "DIAGNOSIS SYSTEM AUTO AMP" w następujący sposób:- uruchomić silnik i zaraz przytrzymać przez 5sekund przycisk wentylatora ON/OFF na panelu klimatycacji, aż zaświecą się wszystkie LEDy- teraz rozpoczną się poszczególne fazy diagnostyki klimy, zaczynając od pierwszej, która zapala wszystkie LEDy- obracać lewą gałką temperatury w prawo zmieniamy poszczególne fazy, aż pojawi się na wyświetlaczu "61" - to oznacza pozycję AUXILIARY- w tym stanie obrócić pokrętłem WENTYLATORA w prawo i teraz znajdujemy się w opcji kalibracji czujnika temperatury: obracając w prawo/lewo kalibrujemy w zakresie +/- 3stopnieCelsjusza (na wyświetlaczu będzie się wyświetlało jako -30 a nie -3.0)Ja obróciłem u siebie maksymalnie w lewo, tzn. -3stopnie .Wyjście z kalibracji poprzez wciśnięcie Auto Bardzo dziękuję, przeprowadziłem kalibrację w 3 minuty bo u mnie też grzał przy 17. Teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Czy ta procedura zadziała w J11, benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Okazuje się, że manualna klima ma swoje zalety Okazuje się, że manualna klima ma swoje zalety Po przeglądzie klimatyzacji - sterowanie manualne tzn. wymiana filtra kabinowego, odgrzybianie, napełnianie klimatyzacji gazem, uzupełnianie oleju w układzie klimatyzacji, klimatyzacja chłodzi przez około 2 miesiące, potem coraz gorzej i w końcu dmucha tylko gorącym powietrzem. W lecie jest super? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi