Guest speed Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Mam mały problem. Gdy otwieram drzwi w swojej primerce nie pali sie podswietlenie wnetrza. Zeby cos zobaczyc w nocy trzeba recznie właczyc. Jest to strasznie denerwujące. Co to moze byc? LICZE NA WASZA POMOC :029: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandro Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Ustawienie oświetlenia. To pierwsza rzecz którą bym sprawdził. Druga to żaróweczki sprawdź czy nie są przepalone. Trzecia rzecz to bezpieczniki :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 alexandro, nie dokładnie czytasz Kolega może włączyć oświetlenie ręcznie , więc żarówki i bezpieczniki są dobre. Musi sprawdzić ustawienie lampki owszem , ale myślę , że to będzie chyba wina włącznika przy drzwiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jam Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 dokladnie jak kolega wyzej napisal czujniczek rpzy drzwiach (prawdopodobnie takie gumowe jajowate cos wielkosci 50gr) te bajery potrafia zamarznac lub sie zatrzec i wtedy nawet po otwarciu drzwi bolec zostaje wcisniety a obwod przerwany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest speed Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Niestety nic z tych rzeczy o ktorych piszecie. Lampki bezpieczniki i przy drzwiach sprawdzalem. To jest cos innego tylko nie mam zielonego pojecia co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawert Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 1. czy nie działa to oświetlenie przy otwartych dowolnych drzwiach? czy przy jakiś działa 2. czy działa sygnalizacja otwartych drzwi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sofaboss Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Dziwie sie ze nic nie wspominacie o sprawdzeniu "blaszek" "stycznikow"... w samej lampce... znajomy z serwisu kiedy jemu wspomnialem o problemie z oswietleniem odrazu mowiedzial... sprawdz blaszki bo bardzo czesto sa z nimi problemy... bo albo są wypalone albo wystarczy je podoginac... U mnie zdało to egzamin tzn podoginalem i wszystko śmiga tak jak trzeba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest speed Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Nie dziala oswietlenie przy kazdych otwartych drzwiach. Recznie swiatlo włącza się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mike_83 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Jak kolega wyzej napisal,prawdopodobnie wina przelacznika w pozycji wlaczania przy otwieraniu drzwi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest speed Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 ok.dzieki za porady. w weekend sprawdze. jak to nie wlacznik, to sie jeszcze odezwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest robert0806 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 witam panowie a jak sie nie wyłancza oswietlenie w ppodsufitce i w drzwiach nawet po zamkniecju ani po zapaleniu silnika co moze byc prosze o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawert Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 robert0806, czy masz sygnal otwartych drzwi? sprawdź bezpiecznik nr10 (10A) być może któryś z wyłaczników drzwi/bagażnika jest uszkodzony ściągnij service manual tam jest opisane co i jak można posprawdzać - strony od (lighting) lt -114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest robert0806 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 tak mam sygnał wszystkie właczniki dzialaja a swiatła nie chca zgasnac a jak wyjme bezpiecznik to gasna i co mam zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawert Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 znalazłeś już temat o smarcie - są spore szansze że to to http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...highlight=smart http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...highlight=smart generalnie szukaj "SMART" napisz chociaż jak już sobie poradzisz bo bylo parę podobnych postów z tym problemem ale nikt nie pochwailił się jak to zostalo zalatwione - daje się SMART naprawić czy tylko wymiana ( a koszty w ASO - ok 1200 zł) z tego co piszą - dotyczy to głównie hatchbacka - zaczyna się od słabej masy lamp tylnych - niektórym pomoglo zrobienie podrządnej masy i reset (12 godzin odłączony aku) niestety nie wszystkim to pomaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maly447 Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 a ja kolegę doskonale rozumiem bo mam dokładnie to samo wszystko działa a się nie zapala przy otwieraniu drzwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darrex Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 Tak czytam i się zastanawiam czy na pewno mamy takie same modele. Oświetlenie ręcznie mogę tylko jeśli chodzi o dwie boczne lampki podświetlenia wewnętrznego. Środkowa włącza się tylko i wyłącznie przy otwarciu drzwi i nie ma możliwości sterowania nią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts