Gość GRZEGORZ36 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam kolegów Czy ktoś spotkał sie z taką sytuacją. Załaczam na 4h i nie mogę odłączyć - po przekręceniu nadal jest 4h i kontrolka miga Odłączenie następuje po skręceniu na maksa koł. Dodam że autem sporadycznie jadę na 4h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 kiedyś gdzieś pisałem, że kolega tak samo miał, załatwił przekładnie na czarnym. Napędy się rozłączały po skręcaniu kół, wtedy naprężenia się przenosiły i napędy sięrozłączały. Wymienili mu to na gwarancji. Warto zapytać w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryoosh13 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Mnie dopadło to samo. Z nie wiadomych powodów napęd się nie rozłączał, a po wjechaniu na asfalt gasła kontrolka 4wd i zapalała się ABS. Na gwarancji wymienili czujnik blokady mechanizmu różnicowego (koszt ok. 1000zł bez robocizny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boaa Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Zatrzymaj się wyłącz napęd i cofnij na wstecznym 1 m Powinno pomóc w rozłączeniu mechanizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 na poczatku tez miałem ten problem. teraz robie tak - wciskam sprzegło pokretło na 2H i szybko puszczam sprzeglo ( zeby zachamowac tylnia osia .. ) zadnych zgrzytów ani nic !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Witam kolegów Czy ktoś spotkał sie z taką sytuacją. Załaczam na 4h i nie mogę odłączyć - po przekręceniu nadal jest 4h i kontrolka miga Odłączenie następuje po skręceniu na maksa koł. Dodam że autem sporadycznie jadę na 4h. nie jesteś sam.podobno 99% navar ma tą wade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Dodam że autem sporadycznie jadę na 4h. Jak mówią lekarze: "Narząd nie używany zanika" Tak samo niestety widać jest w Navarze i innych samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ja tam zawsze włączam i wyłączam napędy gdy auto stoi, pozatym dobrze jest cofnąć kawałek po przełączniu na 2H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 krotka rada przy rozlaczaniu: male hamowani silnikiem pomaga - rozlacza elegancko wlaczac i wylaczac mozna i w zasadzie trzeba w czasie jazdy przeciez na 4 wlaczy ci dopiero jak ruszysz z poczatku mnie elektroniczny irytowal bo w hiluxie 2 skrzynia, zawarczalo i od razu wiadomo czy wszedl czy nie, ale jak sie ogarnie z tym hamowaniem silnikiem i z ruszeniem przy zalaczaniu to ok [ Dodano: Wto 10 Mar, 2009 13:32 ] Ja tam zawsze włączam i wyłączam napędy gdy auto stoi, pozatym dobrze jest cofnąć kawałek po przełączniu na 2H. - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jest dokładnie jak crench napisał i po czasie daje się precyzyjnie założyć kiedy nastąpi przełączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rio Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 krotka rada przy rozlaczaniu: male hamowani silnikiem pomaga - rozlacza elegancko Prawda Panie, prawda, przy odjęciu nogi z gazu na biegu rozłącza 4H sprawnie i szybko - też to praktykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 i to nie wada ale tak to wlasnie dziala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 a ma ktos sposob jak to zapodawac w automacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 W automacie daje wsteka i rozłącza odrazu. Praktykowany sposób w starych parchach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi