Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Klima psuje się, czy tylko mi się wydaje proszę o rady

Gość dzakall
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kilka dni temu ,akurat w ten największy mróz coś zaczęło się dziać z klimą

po pierwsze przestała działa kontrolka a/c a po drugie po przyciśnięciu przycisku brak rekcji.Myślałem że może coś przymarzło i sprawę rozwiąże wprowadzenie almerki do garażu żeby się zagrzała.Efekt był taki ; kontrolka dalej nie świeci a po przyciśnięciu przycisku klima tak jak by na chwile załącza się przynajmniej taki wydaje dźwięk i zaraz się wyłącz :/ sprawdzałem bezpieczniki wszystko wygląda ok.Nie wiem co się stało.Może ktoś się spotkał z taką sytuacją .Będę wdzięczny za pomoc.

tak ma byc! W zime sie nie wlacza klimy bo gaz sie robi plynny i moze uszkodzic sprezarke!Almera ma zabezpieczenie. Jak bedzie + 10 to zobaczysz ze wszystko bedzie chodzilo

Jeżeli sytuacja miała miejsce w największy mróz, zgodzę się, może nie zadziałać. Nie zgodzę się natomiast, że poniżej zera klima nie działa w ogóle, wczoraj rano przy -6 włączyem klimę na postoju i wyraźnie wzrosły mi obroty, co oznacza, że zadziałała. Zrobiłem to ponieważ w środku zamarzła mi przednia szyba i później chciałem żeby wyschła mi wilgoć powstała po ogrzaniu.

witam, gdzie kolego Q nabiles i za ile, bo widze ze z Grochowa, a ja tez z tej strony? U mnie kontrolka sie świeci a klima nie działa, tak samo miałem w Primerze, mechanik mówił ze to brak czynnika ale nie dobijałem bo poszła do żyda.

u mnie wiem ze nie ma czynnika bo wyciekł ale podświetlanie przycisku i kompresor się uruchamiają, miałem to naprawić przed zimą ale poczekam do wiosny, wcześniej po nabiciu ładnie śmigało i bardzo chłodziło.