Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zaszroniona szyba przednia wewnątrz kabiny

boom-er
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

oj bardzo niedobrze i niezdrowo :D Po pierwsze palenie szkodzi zdrowiu,po drugie silnikowi szkodzi jak chodzi zimny -więc lepiej dla niego jak od razu powiedzmy po 10 ,20 sekundach sobie ruszy... :) No ale wygodniej jest zrobić jak napisałeś wiadomo... Mój szwagier np odpala samochód pilotem z domu i jak wyjdzie to samochód już zagrzany oczekuje.... :)

ja mam p12 i mam to samo i dosc czesto.Ciekawa sprawa z ta szczelnocia i wilgocia(bo akurat w uk wilgoc jest duzo wyzsza niz w PL)bo w moim poprzednim aucie(passat)nie wystepowalo cos takiego(a mialem rozerwana uszczelke przy przedniej szybie),za to w tym aucie wszystko wyglada idealnie a szyby marzna jak wsciekle.Moze faktycznie to ten caly filtr przeciwpylkowy?

Z tego co czytałem to tu to tam, chodzi o punkt rosy zawilgocenie samochodu wewnątrz itd.

W zimie bardziej uwydatnione z uwagi na fakt że odparowywanie wilgoci wewnątrz auta jest znacznie zmniejszone.

Chodzi tutaj też o poziom szczelności autka, jeśli mamy autko szczelne a mamy wilgoć wewnątrz to skropli się ona na szybie wewnątrz, przyjdą mrozy i trzeba tą szybkę z obu stron skrobać ;) (z autopsji wiem że do wnętrza najlepsza jest nieaktualna karta płatnicza lub kredytowa).

Jeśli chodzi o środki zaradcze:

- filtr przeciwpyłkowy - TAK

- jeśli zostawiamy już autko na noc, uchylić szyby wszystkie, właczyć maks nagrzewanie i nadmuch i skierować toto na nogi ;), niech tak pochodzi kilka dobrych minut, kilka takich akcji powinno pomóc ;)

pozdrawiam

Asahi

• 2 lata później...

Koledzy mam auto 7miesięcy wiec filtr nie moze byc zanieczyszczony,strasznie mnie to irytuje jak wsiadam do auta i szyba jest zalodzona brr...Może jest jakiś sposób na to?Pomóżcie!

Miałem dokładnie tak samo - myślę, że to rzeczywiście kwestia dużej szczelności no i bezwzględne prawa fizyki. Sposób okazał się bardzo prosty. Zimą przed pozostawieniem samochodu na parkingu na noc otwieram wszystkie drzwi na 30 sekund, żeby wyrównać temperaturę i wilgotność. Działa jak złoto.

• 2 tygodnie później...

Witam.Mam pytanie czy macie problem z szybą czołową wewnątrz kabiny w QQ.Podczas tych mrozów mam zaszronioną całą-nigdy nie miałem takiego przypadku wiec pisze o tym.Podzielcie sie opiniami na ten temat.

Witam,

Wentylator właczony cały czas na auto wraz z klima od czasu wyjazdu z salonu. Zrobione 35 tys i nigdy nie miałem problemu z szybami - zero szronienia, zawilgocenia itp. Prawdopodobnie przyczyna jest włączony zamkniety obieg (stosuje go sie sporadycznie i wyjątkowo).