medyk Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 oj bardzo niedobrze i niezdrowo Po pierwsze palenie szkodzi zdrowiu,po drugie silnikowi szkodzi jak chodzi zimny -więc lepiej dla niego jak od razu powiedzmy po 10 ,20 sekundach sobie ruszy... No ale wygodniej jest zrobić jak napisałeś wiadomo... Mój szwagier np odpala samochód pilotem z domu i jak wyjdzie to samochód już zagrzany oczekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ja ma dizla to musi poczekać, jak benzynę to zdania są podzielone a że palenie szkodzi to się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ja mam p12 i mam to samo i dosc czesto.Ciekawa sprawa z ta szczelnocia i wilgocia(bo akurat w uk wilgoc jest duzo wyzsza niz w PL)bo w moim poprzednim aucie(passat)nie wystepowalo cos takiego(a mialem rozerwana uszczelke przy przedniej szybie),za to w tym aucie wszystko wyglada idealnie a szyby marzna jak wsciekle.Moze faktycznie to ten caly filtr przeciwpylkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 napiszę tak...Nawet Tico nie parowało tak wewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 a mi nic nie paruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Z tego co czytałem to tu to tam, chodzi o punkt rosy zawilgocenie samochodu wewnątrz itd. W zimie bardziej uwydatnione z uwagi na fakt że odparowywanie wilgoci wewnątrz auta jest znacznie zmniejszone. Chodzi tutaj też o poziom szczelności autka, jeśli mamy autko szczelne a mamy wilgoć wewnątrz to skropli się ona na szybie wewnątrz, przyjdą mrozy i trzeba tą szybkę z obu stron skrobać (z autopsji wiem że do wnętrza najlepsza jest nieaktualna karta płatnicza lub kredytowa). Jeśli chodzi o środki zaradcze: - filtr przeciwpyłkowy - TAK - jeśli zostawiamy już autko na noc, uchylić szyby wszystkie, właczyć maks nagrzewanie i nadmuch i skierować toto na nogi , niech tak pochodzi kilka dobrych minut, kilka takich akcji powinno pomóc pozdrawiam Asahi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomKor Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Koledzy mam auto 7miesięcy wiec filtr nie moze byc zanieczyszczony,strasznie mnie to irytuje jak wsiadam do auta i szyba jest zalodzona brr...Może jest jakiś sposób na to?Pomóżcie! Miałem dokładnie tak samo - myślę, że to rzeczywiście kwestia dużej szczelności no i bezwzględne prawa fizyki. Sposób okazał się bardzo prosty. Zimą przed pozostawieniem samochodu na parkingu na noc otwieram wszystkie drzwi na 30 sekund, żeby wyrównać temperaturę i wilgotność. Działa jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taxman Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam.Mam pytanie czy macie problem z szybą czołową wewnątrz kabiny w QQ.Podczas tych mrozów mam zaszronioną całą-nigdy nie miałem takiego przypadku wiec pisze o tym.Podzielcie sie opiniami na ten temat. Witam, Wentylator właczony cały czas na auto wraz z klima od czasu wyjazdu z salonu. Zrobione 35 tys i nigdy nie miałem problemu z szybami - zero szronienia, zawilgocenia itp. Prawdopodobnie przyczyna jest włączony zamkniety obieg (stosuje go sie sporadycznie i wyjątkowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi