Guest sabciu Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Mam problem z lewa wycieraczka. Otóż to gdy były te mrozy -20 ( 2 tygodnie temu ) odpaliłem autko ( oczywiscie zmiotłem śnieg z wycieraczek i ogolnie wszedzie) włączyłem wycieraczki i nagle lewa nie chce chodzic ( jest luźna ) . ( silniczek od wycieraczek nie mogł pojść chyba bo wtedy by dwie nie działały ) Wiecie co to moze być ? Moze pęknięcie czegoś? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 napewno nie silniczek bo są zasilane z jednego, albo odczepiło się (co się zdarza przy wyrobieniu) albo pękło cięgno (ramię) łączące obie wycieraczki. nurkuj w podszybie i sprawdzaj co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sabciu Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Jutro sprawdze na spokojnie a gdyby mi poszło te cięgno to wiesz moze czy trudny by był dostep do niego zeby wymienić? czy lepiej dać jakiemuś mechanikowi ( garażowemu) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Odkręcasz ramiona wycieraczek i czarne podszybie, czyli ten plastik pod szybą. Masz dostęp. Jeżeli spadło cięgno z przegubu to pewnie trzeba wszystko wyciągnąć i połączyć obie części śrubą (wiercisz otworek jakiś 3-5mm) i po robocie. pozdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 nie wiem jak w sunny ale w p11 zeby dostać się do tego to trzeba się nie lada nagimnastykować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.