Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Nissan Micra k11 automat 95r. brak mocy

Gość klicha

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam problem z samochodem Nissanem micra 95r automat,sprawa wygląda nastepująco.Po przejechaniu ok 30km gdy samochod jest rozgrzany , silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy.Po zdjęciu nogi z gazu i dodaniu ponownie nieraz załapuje i przez chwilę zachowuje sie normalnie ale po kilku metrach znów to samo.Poza tym przy zdjęciu nogi z gazu (gdy wskazówka spada do ok 30km/h)samochód sam przyhamowuje.Samochód miał wymienione sprzęgło ale nic to nie dało:(Fachowcy w miescie poddali się, a serwis nissana nie chce sie podjąć naprawy bo nigdy nie mieli do czynienia z automatem:(Bardzo zalezy mi na naprawie tego samochodu bo poza tym wszystko jest ok.Proszę o pomoc

Zaraz zaraz. To w końcu co się dzieje, bo piszesz chaotycznie. Silnik nie ma mocy, wymieniali sprzęgło, czyli co? Silnik nie ma mocy czy po prostu skrzynia wariuje?

pozdr.

silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy
czyli coś się ślizga. Silnik OK, przełożenie napędu na koła nie bardzo... w manualu byłoby to sprzęgło, W automacie nie mam pojęcia...

• 3 tygodnie później...

klicha, a sprawdzałaś przepływomierz..? miałem podobne objawy i to była przepływka. Po regeneracji wg załączonej na forum instrukcji problem zniknął.

PZDR

silnik ma wysokie obroty ale nie ma mocy
a sprawdzałaś przepływomierz..? miałem podobne objawy i to była przepływka

Te dwie wypowiedzi nie współgrają ze sobą.To jest podobne do wypowiedzi jednego gościa:

"silnik się pięknie wkręca,ale nie robi tego w czasie jazdy"

Jest to definitywnie skrzynia biegów.Znajomy miał podobne efekty w scorpio,była to wina nieodpowiedniego oleju.Po rozgrzaniu olej robił się rzadki i nie sterował odpowiednio biegami.Nie jestem na sto procent pewien czy to jest to,ale można taką możliwość brać pod uwagę.

Gość polo-auto-czesc

wedlug mnie padlo tobie sprzeglo elektromagnetyczne......am jest taki proszek i moze sie skonczyl lub spalily sie cewki na sprzegle...jak by co mma kilka takich spraegiel elektromagnetycznych

• 1 rok później...

wedlug mnie padlo tobie sprzeglo elektromagnetyczne......am jest taki proszek i moze sie skonczyl lub spalily sie cewki na sprzegle...jak by co mma kilka takich spraegiel elektromagnetycznych

Czy moge prosic o kontakt , chce kupic takie sprzęgło , pzdr

• 2 lata później...

Witam mam podobny problem z Micra k11 1,3i automat...Świece ok,aparat zapłonowy inny,przepływka przelutowana i nadal to samo...

Kupiłeś to sprzęgło,a może udało Ci się jakoś inaczej uporać z tym problemem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...