Gość markiesa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mój ojciec nabył Nissana Primerę 98 r. wersja 1.6 SLX Problem w tym, że za każdym razem gdy gasi silnik rozlega się sygnał dzwiękowy. Słychać to mniej więcej tak: sygnał: krótki, krótki, długi...krótki, krótki, długi...krótki, krótki, długi... Co to oznacza? Czy to jakaś sygnalizacja błędów komputera? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ma alarm? To byłoby coś z alarmem raczej. Komp tak błędów nie wykazuje. A może to takie piszczenie z radia??Niektóre tak mają że po wyjeciu kluczyka/wył zapłonu piszczy kilka razy. Chodzi o to że panel zostaje w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markiesa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jest wyposażony w fabryczny alarm z czujnikami + centralny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zdejmij panel od radia i wtedy spróbuj. Jeśli nie bedzie piszczał to masz rozwiązanie. Jeśli wogóle masz radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 w niektórych samochodach sygnał taki sygnalizuje pozostawienie kluczyka w stacyjce po wyłączeniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markiesa Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 sprawdziłem wersję z panelem radia - niestety nawet po wyciągnięciu całego radia, nadal "piska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jak u mnie rozładował się akumulator to po ponownym naładowaniu i otwarciu drzwi był ciągły sygnał gdzieś z pod kierownicy... znaczyło to chyba że komp się rozprogramował... trochę pochodziło autko na postoju i pojeździłem i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Panowie kombinują, a jest to zapewne sygnał zostawionych świateł Sygnał pozostawionych kluczyków w stacyjce aktywuje się po wciśnięciu blokady klamek przy otwartych drzwiach. Jest to jeden sygnał, po którym następuke samoczynne odblokowanie zamków. Za trzecim raze już nie piszczy i nie odblokowuje, a klucz zostaje w stacyjce w zamkniętym samochodzie. Tak to jes u mnie w budzie po lifcie, w starszych może być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markiesa Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Właśnie problem w tym, że to nie sygnalizacja świateł. Ten sygnał pojawia się zarówno przy włączonych światłach, jak i przy wyłączonych. Centralny zamek działa, czujniki również. Wszystkie inne "sygnalizatory" włączonych świateł, itp działają bez zarzutu. Dźwięk ten pojawił się, można powiedzieć "z nikąd" - jedyne co zostało zrobione przy aucie to zamknięte lusterko zewnętrze po stronie kierowcy - ale czy to może mieć jakikolwiek związek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość planet Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam Chciałbym wiedzieć w czym był problem z tym sygnałem dzwiękowym w twoim aucie. Bo właśnie mam coś takiego u siebie primera p 11 1998 2.0. Pojawiło się dosłownie znikąd. Ide rano do auta otwieram drzwi i słysze piszczenie ,jest to ciągły nie przerywany sygnał, dochodzi mniej więcej gdzieś spod kierownicy. jak tylko odpalam auto sygnał znika. I nie jest to sygnał włączonych świateł bo ten jest przerywany i działa poprawnie. Jeśli ktoś wie coś na ten temat lub spotkał się z takim przypadkiem proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincetti Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 planet - u kolegi makiesa najpewniej był to dźwięk centralki od gazu która sygnalizuje tym sposobem przegląd. Nie wiem czy do tego doszedł ale w każdym razie nie opisał. Dzieje się tak co zdajsie 15-30 tyś km zależnie od ustawienia. Gdybym wcześniej tutaj zawitał to na bank bym mu pomógł w tej "usterce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 planet - u kolegi makiesa najpewniej był to dźwięk centralki od gazu która sygnalizuje tym sposobem przegląd. Nie wiem czy do tego doszedł ale w każdym razie nie opisał. Dzieje się tak co zdajsie 15-30 tyś km zależnie od ustawienia. Gdybym wcześniej tutaj zawitał to na bank bym mu pomógł w tej "usterce" U mnie czyli KME jest co 10tyś. Za niecały miesiąc się przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi