Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Moment Obrotowy

Puchaczz
 Share

Recommended Posts

Hej

interesuje mnie jak można by było dorzucić parę Nm momentu do silnika 1.6, najlepiej bez uturbienia. jakie znacie sposoby aby to zrobić :) ?? pozdrawiam

Kolektor ssący od Sentry... Wałki DS i mocno nimi pokręcić coby przybyło więcej Nm jak KM no a jeszcze lepiej wałki od sentry :D

Ze strojeniem na dorbym kolektorze wydechowym i wydechem od wersji 2.0 do 160NM jest do ogarnięcia :)

160 NM... u mnie jest prawie 150. Marny wzrost NM jak na tyle grzebaniny. Może wzrosłoby ciut więcej NM ?

Podobno krótki dolot daje trochę NM z dołu..

pozdro

160 NM... u mnie jest prawie 150. Marny wzrost NM jak na tyle grzebaniny. Może wzrosłoby ciut więcej NM ?

Hamownia Hamowni nie równa :D

160Nm to bardzo dużo jak na silnik 1,6 100Nm z Litra pojemności no i ważne by w jak najszerszym zakresie był taki duży niuton....

Słuchajcie a wiecie może przy jakiej ilości obrotów następuje odcięcie zapłonu na 1nce, 2jce i 3jce w silniku 1.6 ?? pzdr

PUCHACZZ

moim zdaniem lepiej dozbieraj sobie troche kaski i zainwestuj w lepszy motor ;)

zobacz co Coobcio ma w podpisie

sprzeda silnik SR20VE na brak mocy byś nie narzekał ;)

pozdrawiam

Z ciekawości przejade się tak za miesiąc na hamownię gdzieś w poznaniu ;) Zobaczymy jak furka będzie śmigać.

Zauważyłem po wymianie filtra paliwa lepszy NM w okolicach 3 tys. obrotów - nie żeby to była jakaś wyimaginowana wizja - auto serio się lepiej zbiera :) Teraz serio mam wszystko nowe pod maską.

Może u Ciebie też jest syfek w filtrze paliwa i gorzej jedzie auto ? :P

Pozdro

Guest maacieq
Zauważyłem po wymianie filtra paliwa lepszy NM w okolicach 3 tys. obrotów -

Pozdro

Stary wpadne to mi powiesz ile mi doszło po modach Nm bo ja nie jestem tak wyczulony na wzrost momentu :diabel2:

a na poważnie chłopaki temat swapa 2,0 wałkowany tu był miliard razy i to nie ważne czy VE ważne ze z serii SR niest nieopłacalny... heble wiadomo no ale zawiasy rzeźba elektryki i praktycznie wszystko jednym słowem za gruby projekt zwłaszcza że jak walczymy z mocą to seryjny SR nas nie zadowoli od razu (przy serii VE chyba nikt nie pozostał :P) no chyba że DET

Autko mi się przymulało czasami w tych granicach, więc po wymianie filtra NM wzrósł :)

Z ciekawości go rozbebeszyłem i był tragicznie zasyfiony - od nowości tam był oryginał nissanowski... Więc podejrzewam że znacznie zmniejszony przepływ paliwa ma wpływ na moc i NM ;)

Pozdro

Coobcio, a podeszło by te SR20VE pod primeke ? i czy masz może do tego jeszcze skrzynie i resztę pierdół.. ?

Poczytaj trochę forum, bo gdzie nie pójdziesz robisz OT(niech moderatorzy troche się za robotę wezmą, bo koleś nabija posty) . Są google i szukajka u Nas!

Coobcio, a podeszło by te SR20VE pod primeke ? i czy masz może do tego jeszcze skrzynie i resztę pierdół.. ?

Mam i to łącznie z wiązką elektryczną...