counterox Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Witam Ostatnio nasz profesorek wspomniał o wydechu lejkowym. W środku wydechu zamiast standardowych komór wstawia się lejki (niestety nie powiedział czy tak jak na rysunku, czy odwrotnie). Podobno przy stałej prędkości obrotowej jest cisza jak na seryjnym wydechu, a przy gazie do dechy pięknie pracuje - wydajność wydechu jak na przelotowym. Czy ktoś już się spotkał z taką konstrukcją ? Szukałem w internecie ale jakoś nic nie znalazłem na ten temat... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 może mu chodziło o tzw zwężę venturiego-to też lejek i dot,wydechu Link to comment Share on other sites More sharing options...
eszi Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Panowie ja błysnę Znam ten patent od kolesia z MOTO WYDECHU z Konstancina, planuje to u siebie na wiosne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
counterox Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Hmm skoro znasz ten patent, to może opisałbyś dokładniej o co tutaj chodzi i jak dokładnie powinien być wykonany taki tłumik ?? Jak zainstalujesz coś takiego, to wrzuć jakiś film jak silnik na tym pracuje Jestem cholernie ciekawy... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
eszi Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Hmm skoro znasz ten patent, to może opisałbyś dokładniej o co tutaj chodzi i jak dokładnie powinien być wykonany taki tłumik ?? Jak zainstalujesz coś takiego, to wrzuć jakiś film jak silnik na tym pracuje Jestem cholernie ciekawy... pozdrawiam Co do technicznych aspektów, to niestety nie pomogę na razie. Jak już będzie u mnie to przybliżę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
counterox Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 To postaraj się w trakcie budowy tego tłumika zapamiętać dokładnie co i jak Może jakieś zwymiarowanie tego tłumika pozwoli na zbudowanie identycznego u nas jakimś tanim kosztem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.