Gość norbert494 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam. Proszę o radę. Niedługo będę miał w moim Terrano obowiazkowy przegląd przy 150 tys km. a jednoczesnie w marcu wypada mi termin corocznego badania technicznego. Czy mozna oba badania polączyc tak żeby na jednym badaniu wbili pieczatki zarowno do dowodu rejestracyjnego oraz do ksiazeczki serwisowej i tym samym nie placic za oba badania tylko za jedno? z góry dziekuję za inforamcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 oczywiście że nie, obowiązkowy przegląd o którym piszesz będziesz robił w ASO, ASO nie ma uprawnień do robienia badań technicznych gdyż te przeprowadzają Stacje Kontroli Pojazdów, a te z kolei nie mają uprawnień żeby robić przeglądy gwarancyjne. Zresztą pregląd gwarancyjny a badanie techniczne to 2 zupełnie różne rzeczy. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Znam kilka przykładów ASO gdzie mają uprawnienia do przeglądów rejestracyjnych więc nie wprowadzaj kolegi w błąd . No ale niestety realia są takie że za rejestracyjny przegląd pieniądze idą do innej kasy chyba niż te za przeglądy gwarancyjne więc chyba nie unikniesz płacenia podwójnie nawet jeżeli ASO w którym robisz serwis ma także uprawnienia SKP, ale zawsze możesz powalczyć o jakiś rabat na przegląd gwarancyjny, bo koszty przeglądów rejestracyjnych są odgórnie ustalane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 żadne wprowadzanie w błąd. Stacja kontroli pojazdów i ASO to zupełnie oddzielne instytucje i nawet jeśli znajdują się w jednymmiejscu to jedna z drugą nie ma nic wspólnego. a jeżeli dalej się upierasz to spróbuj zapłacić tylko za coroczny obowiązkowy przegląd (do dowodu rej.) w takim miejscu i żeby Ci zrobili serwis w cenie, albo na odwrót, oddaj do ASO na przegląd (według książki serisowej) i żeby Ci coroczny przegląd w cenie zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam. Proszę o radę. Niedługo będę miał w moim Terrano obowiazkowy przegląd przy 150 tys km. a jednoczesnie w marcu wypada mi termin corocznego badania technicznego. Czy mozna oba badania polączyc tak żeby na jednym badaniu wbili pieczatki zarowno do dowodu rejestracyjnego oraz do ksiazeczki serwisowej i tym samym nie placic za oba badania tylko za jedno? z góry dziekuję za inforamcje. Jeśli ASO do którego się wybierasz ma także stacje kontroli pojazdów to zrobisz u nich przeląd. Ale 100 zł więcej będziesz musiał u nich i tak zostawic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Piszę przecież że za poszczególne przeglądy kasa idzie w różne miejsca, ale są takie stacje i chociażby ASO Mazdy w Warszawie na Puławskiej w której kiedyś pracowałem, czy Seat w Lesznowoli, kwestia posiadania sprzętu do diagnostyki i zrobienia uprawnień, jeśli nie wierzysz to przyjedź i zobacz na własne oczy. A co do kasy za przegląd to mówiłem już wyżej że cena przeglądu rejestracyjnego jest odgórnie ustalana i z niej nic nie urwiesz jedynie możesz się kłócić o jakiś rabat za serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 to wszystko napisałem w moim 1 poście. Piszę przecież że za poszczególne przeglądy kasa idzie w różne miejsca, dlaczego, skoro to jedno i to samo? (według Ciebie) przeczytaj raz jeszcze co napisałem wcześniej, zresztą nie ma chyba sensu ciągnąć dalej tego tematu, pzdr.. zresztą polecam przeczytać raz jeszcze mój 1 post w tym temacie, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.