Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Klamka do zabudowy

Guest maryoosh13
 Share

Recommended Posts

Guest maryoosh13

Witam.

Muszę się poskarżyć. Moja kobieta otwierająz górną klapę od nadbudówki ukręciła klamkę z zamkiem. I teraz mam problem. Gdzie mogę kupić taką klamkę? Szukam i nie idzie mi. Może macie jakiś pomysł?

Guest maryoosh13

Przy zabudowie jest tylko jedna klamka. Taka z tyłu nadbudowy, z zamikem.

A producenta nadbudowy nie znam. Kupiłem auto już z nadbudówką i niestety nigdzie nie mam napisane, kto to zbudował. "Różni polscy producenci" udają, że ne wiedzą o co mi chodzi. Chyba nie mają interesu w sprzedaży mi tego drobnego elementu.

Szukam dalej.

podeślij zdjęcie zabudowy, jest tu sporo ludzi i ktoś rozpozna podobną do swojej :) Będziesz znał producenta.

Nie wiem jaką masz silną żonę ;) ale jak poleciała sama wkładka zamka można porozmawiać z magikami od zamków. U mnie jest gościu co robi zwykłe klucze ale specjalizuje się właśnie w samochodowych. Dorabia i naprawia od ciężarowych do rowerowych na koło :). Pojechałem niedawno do niego z moja zabudową bo się zamek zacinał, 2 min. prysnął kichnął i śmiga lepiej jak nowa. Koszt 0 zł. i mocny uścisk dłoni. Może gościu dobierze coś podobnego.

• 5 months later...

U mnie się nie urwała, tylko rdzewiała i z tego powodu wymieniali dwa razy. W końcu wymienili na plastikową i wreszcie jest ok. ;)

• 2 months later...
Guest pickup-camper.pl

Na amerikanskich hardtopy pasuje niktorych klamki z klucze od domowe oknien. Oni sa tanio i dobry. Mialem taki na hardtopa od moiem Fordem montowane.

Pozdrawiam,

Jens

pickup-camper.pl

(Jestem Niemiec i nie pisze dobry po Polsku)

Edited by pickup-camper.pl

Guest Artur5250

Jeżeli chodzi o zamek to ostatnio szukałem zamka do snug topa . Znalazłem w sklepie który handluje amerykańskimi zabudowami i sama wkładeczka ( bez klamki bo tam fabrycznie nie ma )dodam że używana po jakimś kliencie , chcieli 200 zeta. Jakoś nie chce mi sie wierzyć że sama wkładeczka jest taka droga tylko próbują zarobić bo niby amerykańskie. Tydzień chodzenia po marketach i znalazłem sobie zamiennik za 8 zeta . Wszystko chodzi i działa. Ogólnie te zamki to lipa prowizorka, u szwagra w hiluksie ma caryboya można zamek otworzyć śrubokrętem a zabudowa ma pół roku.

• 1 year later...
Guest DamianFCP

Właśnie wczoraj podczas powrotu z włoch urwała mi się klamka od zabudowy. W serwisie krzykneli mi 400 zł. Czy któś by mi pomógł gdzie mogę coś takiego dostać. Zabudowa to hard top sport producent Orcari.