Gość labiol Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Nie mogę zdjąć obudowy żarówki. Całość delikatnie (o kilka stopni) rusza się w jednym kierunku, ale nie mogę jej odciągnąć od części głównej z reflektora. Pod czarnym plastikiem jest taki "dzinks" który można wcisnąć. Jednak niewiele to daje. Nie chce się z tym zbytnio siłować. Może ktoś wie, jak się do tego diabelstwa dobrać? Poniżej linki do fotek reflektora: zdjęcie 1 od góry zdjęcie 2 od dołu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ale że w syrence ??? czy jakimś innym hamerze?? 1. czytamy faq i inne forum rules 2. szukamy rozwiązania swojego problemu - szansa, że nasz jest wyjątkowy jest marna 3. piszemy uwzględnając typ swojego brum brum Primerek już trochę było i niektóre mają swoje sekrety zobacz tu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=%BFar%F3wek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Po pierwsze otaguj temat bo zostanie zamknięty.Porzadek być musi. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33813 No i napisz chlopie jaka to Primera??? PS sprawdz zdjecie 2 bo sie nie otwiera(bynajmniej u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość labiol Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Co do formalności to rzeczywiście dałem plamę. Miałem dwa podejścia i za drugim razem nie zaznaczyłem wszystkiego. Co do linka wskazanego przez poprzednika to wątek już odwiedziłem poprzednio. Niestety u mnie nie ma żadnych dodatkowych "języczków" które tam rozwiązują problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przekręcasz tą oprawkę normalnie w lewą stronę. Jak wyciągałem u siebie to też z lekka panikowałem Idzie ciężko przekręcić, ale jak odkręcisz to sama wypadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 w linku który podałem: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=%BFar%F3wek post 2 użytkownik Buli - posiada P11.144 napisał: musisz chwycic mocno taki plastik co wchodzi do lampy i go przekręcić i wyjąć żarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odmulacz1 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przekręcasz tą oprawkę normalnie w lewą stronę. Zgadzam się, też się trochę nakombinowałem ale poszło. Próbuj, tylko nic na chama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość labiol Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Rzeczywiście. Pomogła wizyta u znajomego blacharza i dużo siły w palcach. Trzeba mocno chwycić za biały plastik i przekręcić w lewą stronę. Dziękuję za pomoc. Jutro już mogę jechać na przegląd techniczny. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 gratulujemy pomyśłnego rozwiązania problemu ps. Mod - ciach ciach i frugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazniczek Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Niestety albo nasz szczęście siłowałem się z oprawką w końcu postanowiłem odkręci dwie śruby i odgiąłem reflektor wtedy już łatwiej - dobrze, że była informacja na Naszym forum aby przekręcić oprawkę o 90 stopni przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Dwie żarówki w markecie niecałe 3 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi