Gość Olimpia555 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 wymieniłam pióra na oryginały kupione w Nissanie. Obecnie lewa wycieraczka odchodzi tak daleko, że uderza o lewą gumę szyby przedniej. Jak to zniwelować? Coś da się ustawić lub przestawić? wszystko działa, ale denerwuje mnie strasznie ten odgłos walenia o szybę dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam Jeżeli długość wycieraczki jest prawidłowa, to może ramię wycieraczki było kiedyś zdejmowane i zostało założone trochę za wysoko. A jak było ze starą wycieraczką? Proponowałbym podjechać do warsztatu gdzie wymieniają szyby, oni ciągle muszą zdejmować i zakładać ramiona wycieraczek, mają wprawę w ich ustawianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Spróbuj zamienićwycieraczki. Nie wiem, jak jest w primerach, ale w niektórych samochodach są inne długości lewej i prawej wycieraczki. Może po zamianie będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Precyzując sytuację i pytanie: poprzednia wycieraczka była ok, tylko słabo wycierała. Mają inne rozmiary (prawa/lewa) więc się nie da zamienić. Nowa lewa jest lżejsza trochę, ale dokładnie taka sama na długość jak stara (zresztą kupiłam ją w ASO Nissan) Pytanie: czy coś mogłam zepsuć przy wymienianiu, ewentualnie czy coś można podkręcić czy dokręcić, itp, żeby wychył wycieraczki wrócił do normy. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Albo się mylę labo mi się wydaje że wycieraczka od kierowcy powinna być troszeczkę dłuższa.Wytłumacz Olimpio dlaczego nie da się zmienić, co masz na myśli, bo z czymś takim spotykam sie po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Spróbuj zamienićwycieraczki. Nie wiem, jak jest w primerach, ale w niektórych samochodach są inne długości lewej i prawej wycieraczki. Może po zamianie będzie dobrze. odpowiadałam na tego posta, tzn. że w primce są różnej długości i się nie da zamienić prawej z lewą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 w primce są różnej długości i się nie da zamienić prawej z lewą. Da się. Tylko będzie nieprawidłowo działać. A ponieważ działa nieprawidłowo, koledzy podpowiedzieli, że może założyłaś odwrotnie. Ramię wycieraczki jest dobrze dokręcone? Może było odkręcane i źle założone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHARY Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 U mnie jest podobnie też po wymianie wycieraczek za daleko odchodzą i uderzają w plastik przy słupku kierowcy.. :/ tylko że ja zmieniałem też mechanizm i wydaje mi się że to dlatego.... a dzieje się tak tylko przy dużym deszczu jak wycieraczki mają lekko chodzić. a jeżeli chodzi o to czy się ich nie da niżej przykręcić to nie (bynajmniej u mnie) bo leżą już praktycznie na podszybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 byłam u blacharza po drodze - jest jakiś luz, a odkręcić się nie da i przestawić w dół bo śruba zapieczona. Nie dałam się namówić na "odpieczenie" przez walenie młotkiem w ramię wycieraczki.... W tej sytuacji blacharz doradził mi wymieniać cały mechanizm wycieraczek z silniczkami ...... cena naprawy - .....egh....[boli, boli, boli....] Nie ma co jutro jadę i tak do ASO to niech oni pomyślą. W końcu przed wymianą było OK. ??? Nie lubi mnie to auto czy coś? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaxdamian Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Od kierowcy wycieraczka długość 53cm od pasażera 48cm. Odkręcic wycieraczki, włączyć i pozwolić żeby się zatrzymały w swoich miejscach. Nastepnie zakręcamy wycieraczki jak najbliżej dolnej krawędzi szyby. Nie ma prawa sięgać do słupka.Przy okzaji warto się przyjrzeć mocowaniom wycieraczek i nasmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 problem się rozwiązał - konieczność wymiany cięgiełek bo coś się wyrobiło??? w każdym razie poszło do wymiany cały mechanizm wycieraczek wraz z silniczkiem i teraz jest ok. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi