Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Nie mogę odpalić sereny, immobilizer?

Guest saqul

Recommended Posts

Witam,

Autko zostało sprowadzone z Holandii rocznik 1996 silnik 2,3D LD23 z uszkodzonym silnikiem.

W autku silnik został wymieniony, ale jest problem bo nie chce odpalić, z tego co wiem to pompa paliwa nie pracuje - mimo że jest sprawna, myślę że to immobilizer bo miga jakaś kontrolka na desce, nie mam do tego auta żadnego pilota. I mam kilka pytań.

1. Czy w każdej serenie z tego rocznika z takim silnikiem był immobilizer? Jeśli tak to czy z pilotem.

2. Czy da się obejść jakoś ten immobilizer? Jeśli nie to ile kosztuje odblokowanie w serwisie?

Z tego co czytałem w autodacie to nie da się zaprogramować od nowa immobilizera bez wizyty w serwisie jeśli chodzi o wersję z silnikiem diesla.

Proszę o pomoc.

Nie w każdej był immobilizer.

Pozostaje serwis, choć nie zdziwię się jak żaden sobie z tym nie poradzi. :/

Albo dobry elektromechanik i schemacik, aby go wyłączyć.

Czy w każdej serenie z tego rocznika z takim silnikiem był immobilizer? Jeśli tak to czy z pilotem.

Ten rocznik to już chyba NATS był seryjnie. Czerwona pluskwa w kluiczyku jest?

Witam

Jeśli chodzi o immobiliser to poszukaj w zasobach forum, była mowa o tym, że w Łodzi jest facet usuwający Nats. Zapytaj też w dobrym zakładzie dorabiającym klucze i kodującym immobilisery. Jak dorabiałem sobie drugi kluczyk to facet za docięcie kluczyka i zakodowanie policzył 300, natomiast gdybym klucza nie miał to by kosztowało 1000. Serwisy też często dorabiają klucze i kodują u takich specjalistów.

• 1 month later...

proponuje sprawdzić czy na pompie masz widoczny elektrozawór odcinający dopływ paliwa, do niego powinien być przykręcony jeden kabel, z reguły znajduje sie na pompie od strony przewodów wysokiego ciśnienia. na nim powinno byc napiecie po wlaczemiu stacyjki

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...