Guest HETMAN Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Witam wszytkich mam pytanko czy ktoś z Was wie czy seryjne radyjko w navarce z 2008 ma streowanie na magistarli CAN potzrebuje to info do podłączenia sterowania z kierwonicy ponoć ma działać ale w serwisie mi poiwedzieli że nie wiedzą wiec pytam Was ekpsertów czekam na info za odpowiedzi bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Każdy samochód z 2008 roku musi już mieć szynę CAN, a skoro ją ma, to również urządzenia pokładowe muszą być "podpięte" w CAN. Wiec teoretycznie musi mieć radyjko pod CANem. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest himek1 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Powie ktoś co to jest ten CAN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 CAN jest magistralą systemu pokładowego umożliwiającą wzajemną komunikację pomiędzy modułami elektronicznymi. Czyli wszystkie urządzenia elektroniczne oraz elektryczne (włącznie z żarówkami, włącznikami drzwiowymi, zamkami drzwi itd) są połączone w jednej sieci, dzięki czemu mamy ogromne możliwości konfigurowania systemu i diagnozowania usterek. Komunikacja jest oczywiście cyfrowa. Wyjaśniłem coś? pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymansky Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 a jak jest z montażem xenonów ? wskazuje na "dzień dobry" usterkę ,że żarówa przepalona ? Czy niema to znaczenia w Navarze , nie wskazuje błędu/awarii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryży_Koń Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Hehehehehe ale się uśmiałem serwis My mamy możliwość diagnozowania usterek....szkoda ze ASO ich nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.