Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Terminowosc przeglądów

Guest MARSIK
 Share

Recommended Posts

Wiatam. Kto mi odpowie na pytanie ile km moge przejechac ponad planowany przegląd? Zbliza mi sie pierwszy przeglad i nie wiem ile moge przekroczyc te 20 tys.

Wiatam. Kto mi odpowie na pytanie ile km moge przejechac ponad planowany przegląd? Zbliza mi sie pierwszy przeglad i nie wiem ile moge przekroczyc te 20 tys.

najlepiej zadzwoń i się umów - i tak maja terminy na za tydzień wiec przy okazji zapytasz czy nie będzie problemu jak się spóźnisz o kilka km

Zależy co wcześniej nastąpi;przebieg w kilometrach(tolerancja+/-500km)lub czas określony w miesiącach(tolerancja+/- 1 miesiąc). Sprawdź książkę gwarancyjną tam wszystko jest napisane, str.10 /przy-najmniej w mojej/

Zależy co wcześniej nastąpi;przebieg w kilometrach(tolerancja+/-500km)lub czas określony w miesiącach(tolerancja+/- 1 miesiąc). Sprawdź książkę gwarancyjną tam wszystko jest napisane, str.10 /przy-najmniej w mojej/

no to na przebieg w kilometrach trzeba uważać bo 500 km to może być jeden dzień :)

• 1 month later...
Guest pepe_aso_honda

to juz musial by byc ktos totalnie niepowazny zeby ci wziasc gwarancje jak np przekroczysz o 500km ,spokojnie 1-2 tys km mozna przekroczyc i nie powinni robic problemow chociasz troszke inne panuja zasady w nissanie jak w hondzie,np w nissanie jak auto jest na gwarancji placisz 65zl za niuzasadniona wizyte i sprawdzenie auta ,w hondzie jest to niedopuszczalne zeby ktos placil nawet jezeli komus cos sie wydaje, np pojedziesz do hiszpani na wakacje i co wtedy..

Guest adam.bojanek

Ja poprzednim samochodem zrobiłem o 2000 km mniej, pojechałem do serwisu i nic nie powiedzieli i w książce serwisowej też nic nie wpisali.

• 1 month later...
Guest gosik.wroc

Witam,

podepnę się pod temat, bo o przegląd się rozchodzi.

Zadałam sobie ostatnio trud przewertowania literatury otrzymanej z QQ i co ciekawe: producent - o ile prawidłowo czytam tabelę - zaleca przegląd co 20 tkm a ASO robi mi przegląd co 30 tkm. Ciekawe, kto ma rację?

pozdr.

Guest gosik.wroc

Wczorajsze oświadczenie Pana z ASO na moje pytanie o terminowość przeglądów:

- "Skoro ma Pani robiony przegląd co 30 tkm, to widocznie tak ma być." :okulary:

pozdr.