Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Czy to już koniec?

Gość wlancatcher

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio sam usuwam rdze z mojego sloneczka, i jestem tego zdania ze wszystko da sie zrobic w samochodzie tylko trzeba do tego sie przylozyc :))) pierwszy lepszy blacharz (tylko nie partacz :D) powinien sobie z tym poradzic bez wiekszego trudu

Gość wlancatcher

Tyle, że m.in w tych miejscach jak chwycisz porządnie ręką do z łatwością idzie oderwać niezłe kawałki. Jest możliwość jakiegoś "zregenerowania" całej podłogi? Ile tak pi razy drzwi trzeba na to przygotować?

U mnie w samochodzie progi byly tak zgnite ze jak kiedys wymienialem kolo to lewarek nagle wpadl mi do srodka z progiem. Co do kosztow to nie mam pojecia wszystko robie sam narazie koszty pozbycia sie rdzy w mojej sytuacji wyniosly 2x reperaturka progow, 2x reperaturka tylnych nadkoli arkusz 1mm blachy no i 4 flaszki za srodki konserwujace :D. Reperaturki kupowalem od sasiada z firmy link-> auto tele logistik . Auta jeszcze nie skonczylem no ale robota dobiega powoli do konca, jak skoncze to sie pochwale :)) w razie innych pytan co i jak zakonserwowac to moge pomoc bo wiele sie naczytalem i dostalem duzo porad od znajomych blacharzy ktorzy za zrobienie mojego auta krzyczeli ceny ponad 3tys (cale auto malowane).

zawsze pozostaje rozebranie na części, piaskowanie i potem wspawywanie nowej blachy- to już troche kosztuje ale na długo starczy, robienie kawałków nie wiem czy ma sens bo nie wiadomo gdzie zaraz wyjdzie rdza.

Myśle ze z piaskowaniem i rozebraniem byś sie zmieścił w ok 5-6tys, przelicz czy warto. Ja nie mam aż tyle rdzy ale coś podobnego zamierzam w setce zrobić na wiosne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...