Gość Belzebub Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 :) :) :) Dobra -poddaje się -wymieniać, bo potem będą pretensje do mnie że im coś z silnika buchło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 dla mało wiernych strona która mówi o tym To jest z polskiej instrukcji obslugi - w takiej samej tylko do primery napisali ze w pp sa zarowki H4 - reasumujac polskie tlumaczenie o kant d.py rozbic Serwisowka do p11.144: PS dla skrzyni jazda w trudnych warunkach to przyczepa lub/i dlugie trasy z duzymi predkosciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Dokładnie -polskie instrukcje są poglądowe -dlatego na początku wypowiedzi powoływałem się na 3 inne instrukcje, które zdecydowanie podają że wymiana oleju w skrzyni nie jest wymagana w normalnej eksploatacji. ...ale silna grupa "wymieniaczy" pod naciskiem potrafi wywierać presje, hehe Względem Twojego skanu do Primerki - Skrzynia : sprawdzać szczelność/przecieki (ew. uzupełnić) i jechać dalej. Nie ma wzmianki o wymianie -jedynie : "I-Inspect (Correct or replace if necessary)". Podane jasno i klarownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 ale się OT zrobił ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Belzebub Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 To podsumowując : "Olej przekładniowy o jakości wg API GL4 i lepkości wg SAE 80W90" koledzy leją też : 75W90 Różnice : 75W -dla temperatur zewnętrznych pomiędzy : +10C -> -40C 80W -dla temperatur zewnętrznych pomiędzy : +30C -> -40C -zalecany 75/80W-90 : +40C -> -40C -zalecany 85W -dla temperatur zewnętrznych pomiędzy : +30C -> -10C Obecnie najnowsze oleje mogą mieć trochę inne temperaturowe parametry pracy (lepsze) Ew.ktoś może dopisać marke oleju jaki poleca /ew.temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość januszr Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Jak odkręcaliście korek kontrolny i spustowy w N16 ja nie mogę ruszyć imbus sie skręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi