Gość bastek1 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 witam miałem niestety stłuczkę, i maska oraz błotnik do wymiany. kupiłem maskę-a tu zonk - jest trochę ciemniejsza niż reszta.... myślałem, że maska rocznik ten sam bordowa jest tylko jeden odcień.... kolor moich blach - bordowy. teraz szukam błotnika, i chciałbym, żeby był jednak bordowy jak reszta.... czy jakoś da się do sprawdzić? na zdjęciach z allegro - ciężko poznać.... może z nr VIN? o co pytać sprzedawców? EDIT a jak jest z wer. angielską? kolorystycznie i czy pasuje (razcej powinno....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Kolorów może byc wiele znajdz teraz bezwypadkowy samochód. Nie łatwiej jest kupic części i pomalowac je wg koloru własnego samochodu. dobieranie zblizonego koloru sprawi że będziesz miał łaciaty samochód . Z nr VIN powinien byc podany kolor. Jakby co mam oba błotniki tyle tylko że niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Z VINU kolor odczytasz bez problemu TU masz link do rozkodowajki VINu. Co do innego odcienia to z wiekiem lakier różnie płowieje w zależności od pogody, intensywności korzystania z auta oraz z tego gdzie stoi garaż, ulica itp. Idealnie nigdy nie dobierzesz koloru z rozbitka więc pozostaje malowanie. Ja za malowanie maski zaspawanie w niej dziury po nożu zapłaciłem 400 złotych Ale zrobione jest świetnie w ogóle nie widać różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Numer VIN nic Ci nie da , tak samo kolor lakieru z tabliczki znamionowej. Pod jednym kodem lakieru może kryć się nawet 4 odcienie. Tak jest np z kolorem KH2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 kolega ma rację, ten sam kolor (ten sam kod) może mieć różne odcienie z różnych partii produkcyjnych, tak samo jak malujesz jakieś elementy samochodu, kod koloru mówi tylko lakiernikowi jakie pigmenty wchodzą w skład koloru ale nie podaje w jakich dokładnie proporcjach i dlatego malowanie może się różnić nieco odcieniami gdyż dobiera on to na "oko" porównując z innym oryginalnym elementem samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak masz bordowy metalik to miał on konkretnie 3 podstawowe odcienie (tak mi mówił lakiernik) do tego dochodzi wcześniej opisane płowienie więc przy każdym malowaniu kolor dobiera się "ręcznie" ale kod lakieru z VIN'u jest podstawa do w ogole rozpoczęcia kombinowania z lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kula98 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam Ja mam Almere 98r D, bordowy metalik i kiedyś kupowałem lakier i podałem numer koloru z tabliczki i pytałem się czy są jakieś odcienie tego koloru. Gość powiedzial mi że jest tylko jeden, kupiłem, pomalowałem i wyszło super. Żadnej różnicy w odcieniu niezauważyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Żadnej różnicy w odcieniu niezauważyłem. pogratulować lakiernika to od niego zależy efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 ja chcialem kupic farbe po kodzie(b7s) i niestety zonk w mieszalni chcieli zobaczyc doklanie auto zeby dobrac kolor niestety narazie nie ma mnie w PL wiec poczekam z 5 mcy zanim zamaluje ryski nad nadkolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 możesz kupić tam gdzie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil-80 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 no ciezko z tym a w firmie jak bylem to chcieli mi sprzedac 4 litry,w nastepnej chcieli znowu sprzedac 1 litr w cenie tych 4 ok 20€ jak dobrze pamietam,wiec poczekam az wroce i moze ktos mi siknie ten fragment-zawsze lepiej to bedzie wygladalo niz pedzelkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi