Gość Marioo2 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam! Kiedys cos znalazlem na ten temat ale dzis nie szlo mi to najlepiej postanowilem wiec zalozyc temat. Moje zapytanie brzmi: -gdzie znajde pompe -na jakim ona chodzi oleju -filtr jest wymienialny czy nie (slyszalem ze nie ale chcialbym sie upewnic) -taka wymiane oleju mozna zrobic samemu czy do tego juz trzeba fachowca... z tym tez przeciez moze byc roznie -czym jest spowodowana sytuacja ze jak chodzi na paliwie odpala na dotyk (pod warunkiem ze sie zrobila kilkanascie kilometrow wczesniej na paliwie), a na gazie trzeba dobrze pokrecic i jeszcze trzymac noge na pedale gazu zeby odpalil (odpali bez dodawania gazu ale zajmie mu to dluuuzej). Dodam ze ma spore dziury w obrotach i raz jak wjechalem do garazu, zgasilem silnik, to slyszalem ulatniajacy sie gaz. Ruszalem wtryskami i przestalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 jaką konkretnie masz instalację? pompa jest zintegrowana ze zbiornikiem, przynajmniej tak jest w przypadku JTG. z gazu nie odpalisz normalnie gdyż instalacja jest ustawiona tak żeby z benzyny przełączyła się na gaz dopiero po osiągnięciu jakiejś założonej temperatury silnika, więc jak odpalasz z gazu? filtr jak najbardziej jest wymienialny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marioo2 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Wtryski mam Viale, pomaranczowe. Zgadza sie, z gazu nie odpale. Z tym ze jak pisalem, jak jezdze na gazie i chce odpalic trzeba krecic i krecic, jak dluzej pojezdze tylko na paliwie odpala super. Zintegrowana pompa... znaczy jest w zbiorniku? W takim razie jak sie dostac do filtru i gdzie takowy dostac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 nie mam pojęcia gdzie dokładnie jest filtr ale pompa jest tak jak piszesz w zbiorniku. filtr możesz dostać napewno w większości zakładów które montują instalacje LPG oraz w niektórych sklepach z artykułami motoryzacyjnymi, jestem też pewien że można je znaleźc w necie typu allegro itd. tylko trzeba wiedzieć czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.