Guest wozik Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Witam Mam takie ogólne pytanie, /chcę się trochę o tym autku dowiedzieć zanim je kupię CZyli jakie sa koszty wymiany filtrów, płynów co dokładnie wymieniamy w X-Trialu ? dla takiego auta : Diesel 2,2 rocznik 2004 przebieg około 100 tyś, full wypas + Ewentualnie porównanie cen z ASO Powiedzcie mi jeszcze co ile wymieniamy rozrząd i ile to mniej więcej kosztuje ? /dot Diesla 2,2 rocznk 2004/ Poszukuję tez konkretnych opini o takim własnie modelu, jak się sprawuje ten silnik czy sa z nim problemy ? pozdrawiam przyszły posiadacz X'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest beny13 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Witam. Autko moim skromnym zdaniem warte polecenia.Jestem jego wlascicielem od 5 miesiecy i oprocz problemu z uszczelniaczami turbiny wszystko ok. Co do cen nie moge Tobie niczego powiedziec bo autko(uzywane) kupione od dealera ma 6 miesieczna gwarancje wiec naprawa byla for free. Silnik 2.2dci 136km ma lancuszek rozrzadu wiec odpadaja koszty wymiany paska. Pozdrawiam i zycze zadowolenia z zakupu :diabel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wozik Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Dzięki za informację , Kurcze to rozszczelnianie to jakaś trauma , czy to rozszczelnianie Turbo to jakas przypadłość tych silników /pytam bo sporo o tym mozna poczytać/ czy wymiana usczelaniaczy lub ewentualna regeneracja trurbosprężarki załatwia temat ? Ty wymieniałeś Turbosprężarkę czy tylko uszczelniacze ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest beny13 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Wymienili mi tylko uszczelniacze i powiedzieli ze to zalatwia sprawe jak narazie mieli racje.A co do problemow z turbo to mysle ze wina bardziej lezy po stronie kierowcow ktorzy nie dbaja o nie. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wozik Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 ile Cię kosztowała ta wymiana uszczelniaczy ? U nie chyba jest to samo bo widze że przy Intercoolerze na tym przewodzie wylotowym troche sie oleju pojawia /niewiele tak jaby sie pocił/. Pytałem dobrego mechanika to mówi że tak moze być i żeby się tym nie przejmować, sam też ma Diesla i u niego jestto samo. Z tego co wyczytałem po Forum to by mi pasowało że uszczelaniacze nie trzymają jak należy i pewnie pojade to zrobić jak najszybciej /no chyba że sie mylę/. Auto dopiero co kupiłem więc na razie będe wymieniał Olej, filtry itd a później przyjdzie pora na sprawdzenie Turboi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest beny13 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Niestety nie podam Tobie kosztow bo to byla naprawa w ramach 6 miesiecznej gwarancji. Z Twojego opisu wyglada to faktycznie na uszczelniacze, ale tak jak mowil mechanik to ze sie poci to norma ja nalegalem na wymiane bo gwarancja byla a #nasz klijent nasz pan# Gratuluje zakupu i zycze radosci z jazdy :one: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukaszs Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 u mnie jest ten sam wyciek, ale narazie nic nei wymieniam, co najwyzej intercooler, bo faktycznie popekaly rurki w nim. Ale oprocz mniejszej mocy wszystko jest wporzadku :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.