Gość fiurkow Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Siemka wszystkim! Mam 2 pytanka ponieważ jestem szczęśliwym użytkownikiem nissana sunny 1.6 16v (N14) już od ponad roku chciałbym zadbać tym razem o hamulce. Jaki płyn hamulcowy i klocki polecacie ?? i czy wymienia się płyn hydrauliczny wspomaganiu kierownicy jeśli tak to jaki polecacie ?? Aha ostatnio zaglądałem do tego zbiorniczka z płynem hydraulicznym i czy jest w nim jakiś max i min. ? bo szukałem i nie znalazłem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 jesli chodzi o plyn to ostatnio zalewalem DOT4 a klocki TRW i jestem zadowolony ...samochod staje w miejscu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Do wspomagania wlewasz płyn ATF, ale nie jest przewidziana jego wymiana. W zbiorniczku jest min i max, przyjrzyj się dokładnie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 min/max jest na bagnecie na korku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fiurkow Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 dzięki bardzo za info pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 odswierze troche temat i sie zapytam jaka pojemnosc ma układ hamulcowy?? bo nie wiem ile kupic płynu 0,5 starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podj Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Polecam klocki TRW. Podobno dobre są też Akebono, ktoś wrzucał, że Ferodo Premier piszczą. Teraz mam Ashiki i trochę je słychać w garażu (na zewnątrz wydają się ciche). Co do płynów to DOT 3 i 4 są mieszalne i różnią się tylko temp wrzenia. Pojemność układu to 0,5 litra, ale mechanikom zwykle trochę zostaje, bo zawsze nie spuszczą całego płynu (tak jakoś robią). Ostatnio zmienialiśmy płyn w 2 autach, mieliśmy litra i jeszcze jakieś zlewki zostały (co prawda klocki hamulcowe tu i tu nówki). Pzdr P.S. mam klocki TRW w bdb stanie do oddania w Wawie. Są grube, ale mają małe rowki od kantu wżeru tarczy. Wymieniałem komplet z tarczami na Ashikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Rudy89 dzieki za pojemnosc układu co do klockow to jeszcze zalezy, miałem lukasy (teraz to TRW chyba własnie) no i piszczały, teraz mam ferodo zrobione ok 1k km i jeszcze nie pisneły ale zobaczymy jak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.