Guest Srebny Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Witam, Przymierzam sie do zmiany jakze upragnionego nowego pojazdu:) no i padla propozycja QQ+2. Jedni mi zachwalaja; inni mowia nie wierz temu co pisza producenci. No ale Polak madry (przed szkoda tym razem) postanowil zajrzec na forum i dopytac co nieco: czy ktos moze podac jakie jest rzeczywiste spalanie QQ+2 1.5 dci poniewaz dane podane przez producenta sa "bardzo" moim zdaniem zaskakujace. Pozdrawiam Srebny Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieshaq Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Popatrz i zastanów się. Raczej QQ 2+2 tam nie widzę ale te pare kilo więcej nie zrobią dużej różnicy w spalaniu. http://www.spritmonitor.de/en/overview/33-...html?fueltype=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 ja się zastanawiam jakim cudem ten samochód waży 1800kg w wersji +2 2,0DCi... podbity szynami kolejowymi jak Mercedes w zmiennikach Byłem w salonie Nissana 2 dni temu z nudów za 85tyś był do wyrwania Xtrail 2,0DCi 150HP. Promocja na Navary dobiegła końca ale i tak można kupić wersję LE za 100tyś brutto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLC Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Przy tej wadze 1800kg i tym silniku 1.5 to będzie się tym jeździć jak krową. Nie ma to żadnego przyspieszenia na tym silniku. Jak brać w ogóle QQ to tylko 2.0 benzynę albo diesla. To jest wprost perfekcyjnie dobrany silnik do tego samochodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medyk Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 1,5 to zdecydowanie za słaby silnik...Do zwykłego QQ może byc ale ten +2 troszke więcej waży... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kristo Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 ja się zastanawiam jakim cudem ten samochód waży 1800kg w wersji +2 2,0DCi... podbity szynami kolejowymi jak Mercedes w zmiennikach Byłem w salonie Nissana 2 dni temu z nudów za 85tyś był do wyrwania Xtrail 2,0DCi 150HP. Promocja na Navary dobiegła końca ale i tak można kupić wersję LE za 100tyś brutto. tylko że X albo Navara palą znacznie więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tim Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Witam mój X 2,0dCi 150KM pali przy jeździe miejskiej 7,4l ,przy mieszanej z przewagą tras (60/40) pali 6,9l. Czy to tak dużo? Napiszcie ile palą wasze wozy bo do tej pory nikt z was się nie pochwalił spalaniem. Ja spalanie obliczam "pod dystrybutorem" przy tankowaniu pod korek, gdyż pokładowy komputerek oszukuje! [ Dodano: Wto 10 Lut, 2009 10:18 ] witajcie nikt nie chce się pochwalić co do spalania jego wozu czy one aż tak dużo palą, no panowie odwagi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.