Gość noroman Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam wszystkich "Nissanmaniaków" i chciałbym Was pozdrowić z Grecji To mój pierwszy post i odrazu chcę prosić o wyrozumiałość Kupiłem używaną Primerkę P12 ( `04 )w zeszłum tygodniu i odrazu zacząłem w niej "grzebać " . Szmochód nie ma alarmu i postanowiłem zastosować dodatkową blokadę. Znalazłem bezpiecznik pompy paliwowej i chciałem wypróbować czy silnik się zatrzyma po jego wyciągnięciu ....w czasie pracy silnika wyjąłem w/w bezpiecznik i silnik po kilku sekundach się zatrzymał ale po uruchomieniu na ekranie komputera wyświetlił mi komunikat , który nie znika i po każdorazowym uruchomienia silnika pojawia się a i kontrolka "ENGINE" włącza się po kilku sekundach od uruchomienia silnika (na początku gaśnie tak jak powinna). Zwracam się do Was z prośbą o pomoc , czy można samemu wykasować ten komunikat i sprawić że kontrolka nie zaświeci ? Dodam , że silnik pracuje w 100% i nie ma żadnych odchyleń od normy ale nie wiem czy to może mieć wpływ na pracę komputera w przyszłości , a może samo się wykasuje po kilku dniach jazdy ? Proszę o szybką odpowiedż Pozdrawiam Roman Kilka foto tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 zaraz zostaniesz zjechany przez modow,o opcji szukaj nie slyszales?tam jest miliony takich tematow,poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noroman Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dzięki za uprzedzenie Czytałem , czytałem ....ale takiego przypadku jak mój ( wyjęcie bezpiecznika i BŁĄD ENGINE ) nie spotkałem w innych tematach i dlatego napisałem ten post. Ale wracając do tematu , dzisiaj dowiedziałem się od pracownika serwisu NISSAN-a , że to można usunąć tylko w ASO i nie ma wpływu na bezpieczeństwo . Jako że dzisiaj sobota i nie pracują serwisy, to po niedzieli już nie będzie problemu Dziękuję za odzew , chociaż nie na temat Pozdrawiam Roman :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Tylko w ASO powiadasz? Jedź do kogokolwiek z czytnikiem ODB2. Takie mają chyba w każdym serwisie, więc bez problemu odczytasz usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noroman Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Masz rację ale i prywaciarze nie pracuą w niedzielę A więc muszę czekać do poniedziałku A tak w ogóle muszę sobie sprawić zestaw do diagnostyki OBD II może się przydać w przyszłości a może zarobię na serwisach Zobacz tutaj : http://interfejsy-diagnostyczne.s-tech.pl/ Pozdrawiam Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzięki za uprzedzenie Czytałem , czytałem ....ale takiego przypadku jak mój ( wyjęcie bezpiecznika i BŁĄD ENGINE ) nie spotkałem w innych tematach i dlatego napisałem ten post. Ale wracając do tematu , dzisiaj dowiedziałem się od pracownika serwisu NISSAN-a , że to można usunąć tylko w ASO i nie ma wpływu na bezpieczeństwo . Jako że dzisiaj sobota i nie pracują serwisy, to po niedzieli już nie będzie problemu Dziękuję za odzew , chociaż nie na temat Pozdrawiam Roman :one: takie samego przypadku jak twoj nie ma,ale tobie chodzi o kontrolke silnika,czyli kasowanie bledow czyli to co jest powszechne.jak juz ktos pisal podlaczyc pod kompa a wtedy sie dowiesz wiecej,byc moze wystarczy samo skasowanie bledu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noroman Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam A więc mam dla wszystkich dobrą wiadomość jeśli chodzi o kasowanie kontrolki ENGINE (chodzi o mój przypadek) Moja wykasowała się sama po kilku dniach jazdy Wczoraj ku mojemu zdziwieniu kiedy uruchomiłem silnik kontrolka zgasła i już nie zaświeciła a na ekranie nie miałem komunikatu o potrzebie wizyty w serwisie. Wychodzi na to że komputer samochodu "rozumie" kiedy błąd nie powtarza się i kasuje sam tę informację :!: Tak więc nie trzeba wydawać pieniędzy pohopnie na serwis....... jeśli wiemy dlaczego zapaliła się ta kontrolka Pozdrawiam Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noroman Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 witam czy możesz mi napisać ile mniej więcej kilometrów przejechałeś zanim kontrolka zgasla,mam podobny problem zapaliła mi się byc moze żepowodem był zapchany filtr powietrza pozdrawiam :027: Cześć Nie pamiętam ile dokładnie km. przejechałem ale około 250-300. Kupiłem sobie coś takiego : http://www.auto-soft.pl/index.php?p46,skan...eobd2-1996-2007 ,ale nie zdążyłem tego użyć, sprawdziłem ten "instrument" , komunikuje się z komputerem samochodu i znajduje go automatycznie. Jeśli sobie nie poradzisz to polecam Ci ten przyrząd (tylko 299 zł i dla wielu modeli , może i sąsiadowi pomożesz )...napewno wykasuje kontrolkę. Pozdrawiam Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzej0459 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 witam i dzięki za podpowiedz pewnie skorzystam z tego urządzenia,ale byłbym wdzięczny gdybyś mi napisałcoś więcej o tym urządzeniu.Pozdrawiam :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noroman Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 witam i dzięki za podpowiedz pewnie skorzystam z tego urządzenia,ale byłbym wdzięczny gdybyś mi napisałcoś więcej o tym urządzeniu.Pozdrawiam :027: Wszystko znajdziesz pod podanym adresem Opisy po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi