bikemc Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam, Pierwszy przegląd samochodu ma być faktycznie po 20 tys albo po 2 ch latach(co pierwsze nastąpi)? Przegląd lakierniczy i perforacyjny także? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Z tego co mi wiadomo, to pierwszy przegląd jest po 30 tys lub po roku (w zależności co nastąpi pierwsze), przeglądy lakiernicze/perforacyjne tez co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arutoru Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 dla d40 pierwszy przegląd po 30k km (tolerancja +-500km) lub 24m-c (tolerancja +- 1m-c) w zależności co nastąpi pierwsze dla zachowania gwarancji powłoki lakierniczej i perforacyjnej w książce gwarancyjnej piszą o corocznej kontroli w ASO NIssan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Dzięki:) teraz gafy nie popełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 I nie zapomnij kupić sobie swój olej na przegląd (np. w Auchan bo tanio jest). A za zaoszczędzone pieniądze możesz wesprzeć NKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osiemzero Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, właśnie jestem po pierwszym przeglądzie. Podzielę się z wami paroma faktami odnośnie przeglądu. W PGD, przynajmniej w Krakowie, przegląd podrożał, z 1240 zł na 1500 zł!!! Sama robocizna to 680 zł. Wydaje się troche drogo. Poszukałem w "okolicach" Krakowa i znalazłem w Tarnowie Novellusa. Koszta: przegląd 800 zł!! a sama robocizna 250. Różnica widoczna, a odległość 80 km od Krakowa. No i druga rzecz. Zalałem auto olejem Castrol Edge 10W60 i od razu czuć różnicę, w kabinie jakieś 3 razy ciszej (jakby się jechało osobówką) i duużo lepsze przyśpieszenie. To tyle. Aha, żadmych usterek przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Orientuje się ktoś ile powinien kosztować 2 przegląd? Odstawiłem dzisiaj samochód na przegląd przy 60 000 km. Ponoć koszt ma wynieść ok 2 200 zł. Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Pół roku temu płaciłem ok 800zł + koszt materiałów. Nissan Rybnik. 800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane? ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 800 ?? Pamietasz co miałeś wymieniane? ps. Jak oceniasz serwis w Rybniku? To był standardowy przegląd na 60 tys, olej zawsze mam swój. Najlepiej zadzwoń i zapytaj o koszty oraz wolny termin. Jak dla mnie to ten serwis jest ok - starają się załatwić temat, a nie zbyć. Być może miałem fory, bo naprawiałem u nich auto z AC (tylny zderzak po uszkodzeniu i poduszka kierowcy po kradzieży) więc dałem im nieźle zarobić, ale mam wrażenie uczciwości i przychylności. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi