Guest RAQ6 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Witam wszystkich. Dzisiaj mój X zawiódł, ztrzymałem sie na postój, a tu pod autem plama oleju, zlokalizowałem wyciek między skrzynią , a silnikiem jest tam taki mały odpowietrznik(otworek) przez który wycieka olej z silnika i to bardzo szybko ok 4l na 100km :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MonteChristo Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 wykrec odpowietrznik, wkrec z uszczelaniaczami Pozostaje jeszcze spoina stalowa w kleju. Powinienes dojechac do Serwisu, tam na pewno pomoga ci to usunac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RAQ6 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Już jestem w domu, ale wyciek jest gdzieś głęboko od dołu sobie kapie, przeglądam wykaz części i myslę , wygląda mi to na simering na wale(jeżeli jest) lub uszczelka pod pokrywą wału. To nie jest ten prawdziwy odpowietrznik skrzyni tylko kwadratowy otwór między skrzynią, a silnikiem po spodniej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marcin101 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 sprawdz odpowietrzenie silnika, byc moze masz zapchany kanal od silnika do filtra powietrza.... przerabialem podobna usterke w octavi zapchany byl emulsja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RAQ6 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 no tak może i racja tylko którędy wydostaje się z silnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serwis Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Kolega ma rację, jeżeli jest to olej silnikowy - to aby nie zalewać sprzęgła zrobili otworek - aby wyciekał on na zewnątrz. W takich wypadkach 90% przypadków to uszczelniacz tylny wału korbowego, w pozostałych nieszczelne uszczelnienie miski lub obudowy simeringu. Tak czy inaczej, trzeba wyciągnąć skrzynię aby się dowiedzieć co dokładnie. Simering zamawiasz w ASO. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RAQ6 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Witam ASO potwierdziło że to simering na wale zobaczymy jak rozbiorą , w piatek dopiero, ale cóż podam koszty i przyczynę. pozdrawiam wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.