Guest stdanielo Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Witam Mam instalację AG Sirocco w Almerze 1.4 16V z '97, po wielu problemach z instalacją drugiej generacji, zmieniłem na początku stycznia na sekwencję. Wszystko chodzi super, ale niestety przy pierwszym przełączeniu na gaz gdy silnik jest jeszcze w miarę zimny, auto często gaśnie, jeżdżę głównie po mieście i jest to problem bo o ile jadę w trasę i przełącza się w trakcie gdy mam nogę na gazie to jest szarpnięcie ale autko nie gaśnie. Najgorzej jest w mieście bo zazwyczaj zdarza się to gdy dojeżdżam do świateł, jestem na rondzie albo w innych niekomfortowych sytuacjach. Ze mną pal licho, ale żona jest świeżo upieczonym kierowcą i to dla niej za duży stres wykonywanie manewru na rondzie i jeszcze odpalanie auta, o tym, że przestaje działać wspomaganie kierownicy i hamulca nie wspomnę. Gazownik stwierdził, że to przez niską temperaturę i trochę podniósł temp. przełączania na gaz ale nic to nie dało. Mapy wtrysków są idealnie pokryte, może ma ktoś jakiś pomysł, acha dodam jeszcze, że na gazie reaguje z lekkim opóźnieniem na wciśnięcie gazu, może za niskie ciśnienie wychodzi z butli? Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 u mnie jest prawie to samo i chętnie posłucham co ludziska poradzą tyle że ja mam starszą instalke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.