Gość Olimpia555 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Czy w P12 da się wymienić lampy z przodu zwykłe na xeony? Ktoś próbował? Wie co i jak? Ślepa kura jestem wieczorem i byłoby super, gdybym dostała coś więcej światła od mojej primki niż obecnie Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianus Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Nie wiem jak w Nissanie, ale w Volvo S60 wymiana samego kitu to najgorsza rzecz jaką można było zrobić. Poprzedni właściciel zamontował Xenony i komp dostawał głupawki. Wyskakiwał mu krytyczny błąd (auto nie ma oświetlenia) i nie pomagało wielokrotne kasowanie tego błędu (za co w Poznaniu u Karlika liczyli sobie 500 PLN :kosci: ). Dlatego radzę jak kolega wyżej wymienić całe lampy a nie kombinować. Dodatkowo u jakiegoś człowieka który ma pojęcie o elektronice samochodowej (CPU) , a nie tylko o cięciu przewodów. Oprócz plusów super oświetlenia warto zwrócić uwagę na koszty, np. takiego żarnika - bo te do tanich nie należą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 ale nie ma soczewkowych w p12 tylko xenon albo nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 ja wymieniałem u siebie cale reflektory... zwykłe na xenon... wtyczki sa praktycznie identyczne, xenon ma dwie masy... tak wiec dorobil mi elektryk jeden "pin" i wszystko chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olimpia555 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 a tak z ciekawości to ile kosztuje taka wymiana u elektryka? rząd wielkości... Bo mnie zawsze jakoś natną... i jeszcze jedno pytanie - a co z wycieraczkami czy spryskiwaczami na xeony? montuje się dodatkowo? dzięki z góry za odp. Aga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 tzn lampy wymienilem sam. Tyle ze trzeba piny dolozyc w kostce(na dobra sprawe nie wiem czy jest to potrzebne) ktore zrobil elektryk. Naopowiadal jak to trzeba sie tam narobic... i mnie skasowal 30zł a tak na dobra sprawe sie nie narobil... Spryskiwaczy nie dokladalem. Jednak lustro reflektora przy xenonie jest calkiem inaczej wyprofilowane niz w normalnej lampie. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.