Gość biernik Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 MA ktoś może jakąś instrukcję, lub opisze jak to zrobić żeby nic nie połamać. POtrzebuję zdemontować i powiercić dziury w dachu na relingi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 instrukcji pewno nie ma - zdemontowac zapewne musisz wszystkie elementy ktore montowane sa przez podsufitowke, nie wiem czy nie trzeba bedzie tez plastikow na slupkach podemontowac, przynajmniej z jednej strony, jak to juz poodkrecasz to albo trzymac sie bedzie jeszcze na rzepach, albo na takim "glucie" co czasem tapecerka drzwi jest mocowana by nie skrzypiala... generalnie i tak ciezko to wyciagnac bez pogiecia, ale jak sie troszke pognie to tragedii nie ma bo po wyprostowaniu nie widac tych zagiec... - w D22 puszczalem kabel do CB pod sufitem ale bez demontarzu podsufitowki, w moim poprzednim aucie natomiast demontowalem cala podsufitowke i stad moje spostrzezenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Kurcze to moęe uda mi się porozkręcać i tylko delikatnie obniżac każdy róg po kolei, żeby tylko dziurę zrobić i nakrętki powkładać. Kurcze będę czekał teraz na cieplejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 instrukcji pewno nie ma - zdemontowac zapewne musisz wszystkie elementy ktore montowane sa przez podsufitowke, nie wiem czy nie trzeba bedzie tez plastikow na slupkach podemontowac, przynajmniej z jednej strony, jak to juz poodkrecasz to albo trzymac sie bedzie jeszcze na rzepach, albo na takim "glucie" co czasem tapecerka drzwi jest mocowana by nie skrzypiala... generalnie i tak ciezko to wyciagnac bez pogiecia, ale jak sie troszke pognie to tragedii nie ma bo po wyprostowaniu nie widac tych zagiec... - w D22 puszczalem kabel do CB pod sufitem ale bez demontarzu podsufitowki, w moim poprzednim aucie natomiast demontowalem cala podsufitowke i stad moje spostrzezenia... Co Ty pleciesz jakim glucie, jakie połamanie??? Tapicerka zdejmuje się w 20 min, jest na 4 kołkach po środku i 4 z tyłu, do tego musisz odkręcić mocowania pasów , zdjac wszystkie osłony słupków, odkręcić obydwie lampki i lusterko.ściągnąć uszczelki dzwi, i odkręćić uchwyty przysufitowe. Sufit wyjmiesz przez tylne dzwi po odchyleniu siedzeń, nic się nie połamie, sufit jest leciutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 No to teraz wiem jeszcze więcej właśnie zbliża się czas demontażu. Myśle ze porobię jakieś fotki to następnemu będzie jeszcze łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Myśle ze porobię jakieś fotki to następnemu będzie jeszcze łatwiej A co tu fotografować, odkręcaj a sam Ci na głowe opadnie, do wszystkiego trzeba dwa śrubokręty i klucz 10, zapomniałem jeszcze o przesłonach słonecznych, musisz podważać zaczepy te co sie je wpina bo mają i śrubke i kołek. Nuda nie robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Co Ty pleciesz jakim glucie, jakie połamanie???zdejmowales kiedys podsufitowke w megane coupe?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Co Ty pleciesz jakim glucie, jakie połamanie???zdejmowales kiedys podsufitowke w megane coupe?????? Chyba Ci się kolego fora pomieszały, temat był chyba o Navarze D22 to co ma piernik do wiatraka, tak się składa że w D22 zdejmowałem trzy sufity, a jedną navare zdarzyło mi się całą rozebra ć i złożyć. A co ma do tego jakieś reno nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 przeczytaj ze zrozumieniem moj wczesniejszy post o zdejmowaniu sufitowki to bedziesz wiedzial co na piernik do wiatraka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 przeczytaj ze zrozumieniem moj wczesniejszy post o zdejmowaniu sufitowki to bedziesz wiedzial co na piernik do wiatraka... No czytam i czytam, piszesz o rzepach??? o glucie??? zdjąłem trzy sufity w D22 wszystkie są lużne lekkie , niczym nie przyklejone, oprócz przesłon i uchwytów, trzymają je tylko spinki, a nie rzepy, gluty, kleje itd, więc dalej nie rozumiem po co drażysz ten temat i pleciesz głupoty nawet tego nie widziałeś. A co ma do tego jakieś reno to już zupełnie nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 No czytam i czytam w moim poprzednim aucie natomiast demontowalem cala podsufitowke i stad moje spostrzezenia!!!...nigdzie nie napisalem ze sciagalem podsufitowke w D22, ale o tym czego ewentualnie mozna sie spodziewac... EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Potrzebuję informacji a nie chcę zaczynać nowego tematu. Jak zdemontować D40 w podsufitce z szyberdachem podświetlenie przednie i schowek na okulary :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Najlepiej dorwać odcinek Toolboxa gdzie Ryży Kon zakładał konsolę środkową. Tam masz wszystko pokazane. Chyba są wkręty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 niestety ale wkrętów nie ma to nie jest takie proste jak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi