Gość berliozz Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 a ja w swojej p10 mam 195/65 14` barum bravuris. Jeździ się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 jesli mowa o 14' to na stalowkach mam 196/60 - mi jezdzi sie rewelacyjnie jak bedzie 196/65 bedzie opona wyzsza, licznik predkosci i kilometrow bedzie oszukiwal pozatym wyzsza opona - plywanie po drodze ewentualnie na tyl dac wyzsza 195/65 a czesto nissany z tylu siedza to bedzie git rok temu mialem tak w n14 i bylo spoko teraz mam przod i tyl 195/60, i wezszych letnich opon nie wloze nigdy, na zime mialem 185/65 kiedys jezdzilem na 175/70 to myslalem ze to samolot i odlece pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radjan Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Obecnie chcę kupić opony w rozmiarze 195/60R14 do mojej Nyski i zastanawiam się co wybrać. Mam 3 typy: Nexen N2000 Link Continental Premium Contact Link Link2 Fulda Carat Progresso Link A może coś innego mi polecicie w okolicach 200 pln/oponę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AS Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 temat stary ale mnie zaciekawił bo własnie stoję przed dylematem zmiany dwóch opon i już je mam tylko że własnie w innym rozmiarze. Po tej przepychance kolegów trochę się pogubiłem więc pytanie: Czy jeśli teraz mam 185/65 R15 a na tył założe 195/60 R15 to będzie mi coś ABS syfił ???? mam p11 z 98 roku i nie wiem jaki tam jest ABS - czy naprawdę będzie czuć jakieś problemy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radjan Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Między tymi rozmiarami jest 6,5mm różnicy co daje 1% - jak dla mnie ABS nie powinien grymasić na taką różnicę - pomiędzy oponą nową a zużytą różnica pewnie jest podobna. Zobacz TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi