Gość wozik Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam Zastanawiam się na kupnem Nissana X-Trial diesel 2,2 z przebiegiem około 180- tyś. Pytanie czy to dużo czy mało ? Ile to autko zrobi jeszcze kilometrów ?. Co ewentualnie może już padac w tym aucie ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy to dużo czy mało. Zależy jak i gdzie użytkowane było auto, co innego jeżeli głównie na autostradach a co innego jeżeli jeździło w dużym mieście na krótkich trasach. Tylko weryfikacja techniczna (rzetelna) powie Ci prawde o danym egzemplarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kodi Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgadza się - że ciężko powiedzieć. Ja osobiście bał bym się z takim przebiegiem, choć znam takich co ich to nie przeraża. Taki przebieg to też plusy - bo jest duża szansa, że licznik nie był kręcony. Piszę że duża szansa a nie pewnik. Warto to też sprawdzić czy nie ma np.220tys. Musisz odwiedzić rzetelnego mechanika, serwis i oni dadzą odpowiedź choć w przybliżeniu jak auto było eksploatowane. Diesel wiele zniesie, ale trzeba spełnić kilka prostych warunków. Posypać się może wszystko (no prawie), ale można w ost. kupić inny silnik za np. 4tys. Ważne aby nie był walony. Części mechaniczne można naprawić, ale jak jest po dzownie to już nic nie poprawisz. A ile można zrobić? Pewnie dużo 300-400tys. a może i więcej? Któż to wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wozik Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 a no właśnie tej pewności nigdy sie nie ma a jeśli już chodzi o auta sprowadzane to ryzyko bardzo duże, szukam i szukam dobrego auta takiego którym długooo pojeżdżę i jak na razie przy każdym coś jest nie tak. Zanim wogóle zacznę oglądac auto sprawdzam po VIN'ie jego przebieg i z tym jest różnie czasem to porostu załamka jak kręcą liczniki A może Ktoś z Was zna pewną osobę która sprowadza X'y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam. Osoby nie znam która sprowadza, ale mogę polecić salon Nissana w Niemczech z którego sam sprowadzałem X'a w pażdzierniku 2008 roku. Adres masz tutaj: AUTOHAUS RASTETTER GMBH Na tej stronie znajdziesz ich ofertę, ale prawdopodobnie jest to tylko podzbiór tego co maja na parkingach. Jak ja kupowałem, to w internecie prezentowali tylko jakieś 30% tego co mieli. Jeśli chodzi o obsługę sprzedaży to po prostu bajka. Idziesz na parking wybierasz egzemplarz, podpisujesz umowę i inne papiery przez nich przedstawione, a resztę załatwiają oni, czyli blachy i wszelkie wizyty w urzędach. W moim przypadku po 3 godzinach od podpisania dokumentów miałem samochód gotowy do wyjazdu, umyty i zatankowany do pełna. Kupiłem samochód na gwarancji (dwuletni) z przebiegiem 24 000 i nie było żadnych problemów z tą gwarancją w Polsce. Uwaga jest tylko taka, że ceny w internecie to są to już ostateczne ceny (praktycznie nie podlegają negocjacji). Ceny widniejące na kartkach za szybą samochodu na parkingu były o jakieś 2000 Euro większe od cen internetowych tego egzemplarza. Więc jak się pojawiłem w niedzielę na ogólnodostępnym parkingu przed salonem i zobaczyłem właściwe ceny to się trochę zdenerwowałem :diabel2: , ale w poniedziałek jak pokazałem wydruki z internetu to obowiązywały te internetowe A dlaczego tam kupowałem? Bo rozbiłem pierwszego dwuletniego X'a na drzewie i z odszkodowania (szkoda całkowita) wykalkulowałem, że bardziej się opłaca przywieść z Niemiec. Rozbity X-Trail w wersji Comfort zamieniłem na wersję Elegance, czyli o dwie półki wyposażenia większą, przy zachowaniu takiego samego przebiegu i okresu gwarancyjnego. Tyle tylko, że ja kupowałem Euro po kursie 3,55 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wozik Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 dzieki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 a no właśnie tej pewności nigdy sie nie ma a jeśli już chodzi o auta sprowadzane to ryzyko bardzo duże, szukam i szukam dobrego auta takiego którym długooo pojeżdżę i jak na razie przy każdym coś jest nie tak. Zanim wogóle zacznę oglądac auto sprawdzam po VIN'ie jego przebieg i z tym jest różnie czasem to porostu załamka jak kręcą liczniki A może Ktoś z Was zna pewną osobę która sprowadza X'y ? jak i gdzie sprawdzasz przebieg po vin'e ? dziś dzwonilem do nissana i nie są wstanie sprawdzić nic po winie oprócz akcji reklamacyjnych i to tylko z RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 jak i gdzie sprawdzasz przebieg po vin'e ? dziś dzwonilem do nissana i nie są wstanie sprawdzić nic po winie oprócz akcji reklamacyjnych i to tylko z RP Tak Ci powiedzieli w nissanie? W sierpniu 2009 rozmawiałem na ten temat przy okazji wizyty w ASO. Powiedzieli mi, że na podstawie VIN są w stanie sprawdzić każdego nissana, który był przeznaczony na rynek europejski i był serwisowany w europejskiej sieci ASO. Ja swojego rok temu sprowadziłem z Niemiec i był komplet informacji, co, kiedy i przy jakim przebiegu było robione. Przypuszczam, że wszystkie ASO mają dostęp do tego systemu, ale niektórym się tego nie chce robić i mówią, że takich informacji nie udzielają. Był już o tym wątek sprawdzanie przebiegu (i nie tylko) używanego nisssana Spróbuj pogadać z ASO Jaworski-Gajewski w Warszawie na ul. Oczapowskiego 15. Aktualny telefon znajdziesz na stronach Nissana, w wyszukiwarce serwisów (dilerów). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.